Παιδοκτόνος Στέλλας: Το τέλος του παιδιού ήρθε τη στιγμή που το έκανα μπάνιο

Ελλάδα
Παιδοκτόνος Στέλλας: Το τέλος του παιδιού ήρθε τη στιγμή που το έκανα μπάνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο παιδοκτόνος της 6χρονης Στέλλας: «Θόλωσα, έκανα λάθος, ζητώ συγγνώμη...»

Σε... ατύχημα απέδωσε την δολοφονία της 6χρονης Στέλλας ο κατηγορούμενος παιδοκτόνος πατέρας της, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος επήλθε κατά λάθος.

Ο 62χρονος αστυνομικός «προκάλεσε εισαγγελέα και ακροατήριο, με όσα είπε, αλλά και όσα έκανε. Τον Απρίλιο του 2017 έκλεισε την μύτη και το στόμα της κόρης του, την στιγμή που την έκανε μπάνιο όπως είπε, επειδή έκλαιγε, και όταν το κοριτσάκι τού έμεινε στα χέρια, στη συνέχεια το τύλιξε σε σακούλες σκουπιδιών και το πέταξε στα σκουπίδια. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το παιδί πέθανε από ασφυξία.

«Είμαι κρατούμενος 11 μήνες στο ψυχιατρείο των φυλακών. Υπηρέτησα 29 χρόνια στην Αστυνομία. Έχω πάρει επαίνους από την υπηρεσία μου. Την συγκεκριμένη μέρα ήμουν στο σπίτι και με πήρε τηλέφωνο η σύζυγός μου. Μου ζήτησε να κάνω την Στέλλα μπάνιο. Εκείνη δεν ήθελε. Την πήρα στην αγκαλιά μου. Φοβήθηκα μην ξυπνήσει τον Μάριο (σ.σ. τον δίδυμο αδελφό της 6χρονης) και της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει. Χωρίς να το καταλάβω το παιδάκι έχασε την αναπνοή του. Μου έμεινε στα χέρια. Έκανα προσπάθεια να το επαναφέρω αλλά δεν τα κατάφερα. Θόλωσε το μυαλό μου και έκανα ότι έκανα. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη και από την σύζυγό μου και από την κοινωνία. είπε.

Μάλιστα για δείξει ότι στη συνέχεια έσπευσε να βοηθήσει την σύζυγό του, δίνοντας της χρήματα για να μεγαλώσει τον αδελφό της μικρής Στέλλας.

Ο εισαγγελέας έδειξε ότι δεν πείθεται από τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, λέγοντας του μάλιστα σε κάποια στιγμή: κύριε κατηγορούμενε, μας κοροϊδεύετε;

Εισαγγελέας: Ήταν τόσο σημαντικό για σας να μην ξυπνήσει ο γιος σας; Γιατί να μην ξυπνήσει;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον ξυπνήσω ..

Εισαγγελέας: Δεν σκεφτήκατε ότι το παιδί σκάει όταν της κλείνατε το στόμα;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν το αντιλήφθηκα. Κοίταζα να δω αν ο γιος μου ξύπνησε μέσα στη φασαρία...

Εισαγγελέας: Γιατί να μην ξυπνήσει ο γιος σας; Μήπως τον αγαπάτε λίγο παραπάνω;

Κατηγορούμενος: Όχι....

Εισαγγελέας: Γιατί δεν πήρατε τηλέφωνο το 166;

Κατηγορούμενος: Θόλωσα, δεν ήξερα τι έκανα. Το παιδί σταμάτησε να κινείται και το άφησα στο καναπέ...Το κράτησα 3 με 4 λεπτά...Μετά τις έκανα μαλάξεις για να τη συνεφένω αλλά δεν τα κατάφερα

Εισαγγελέας: Αφού την άφησες στον καναπέ τι έκανες;

Κατηγορούμενος: Την έβαλα σε μια σακούλα ...σε σακούλες και την πέταξα...

Εισαγγελέας: Δε μου αρέσει η λέξη.. Την «πέταξα»; Για το παιδί σας μιλάτε ...

Πρόεδρος: Δεν καταλάβατε ότι το παιδί σας αντιστεκόταν;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν το κατάλαβα ...

Πρόεδρος: Αφήνετε τη σωρό στον κάδο και μετά τι κάνετε;

Κατηγορούμενος: Ανακάτεψα το σπίτι για να φανεί σαν διάρρηξη και με πήρε ο ύπνος...

Ο Ιωάννης Εικοσπεντάκης υποστήριξε ότι προσπάθησε δύο φόρες να βάλει τέρμα στη ζωή του μέσα στη φυλακή, και πως το μοιραίο βράδυ είχε πάρει χάπια και είχε πιει αλκοόλ.

Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης ο 62χρονος πρώην αστυνομικός,είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, και ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, λόγω ψυχικής ασθένειας.

«Δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια»

Η μητέρα της Στέλλας ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του πρώην συζύγου της και με δάκρυα στα μάτια είπε στους δικαστές:

«Θέλω να τιμωρηθεί παραδειγματικά, δεν μπορεί ο ίδιος ο πατέρας να αφαιρεί τη ζωή του παιδιού του...Αυτό είναι το κοριτσάκι μου, κοιτάξτε το δεν έπρεπε να καταλήξει στα σκουπίδια» είπε, ενώ απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο και δείχνοντας του τη φωτογραφία της Στέλλας τού είπε: «Κοίταξε την δεν ήταν για τα σκουπίδια το παιδί μου, δεν της άξιζε...Παιδί μου, παιδί μου».

Η αποτρόπαια ενέργεια έγινε όταν η μητέρα της Στέλλας ήταν στο νοσοκομείο, μετά από χειρουργική επέμβαση. Αρχικά ο σύζυγος της της είπε ότι κάποιοι ληστές μπήκαν στο σπίτι, παίρνοντας τα χρυσαφικά και την μικρή Στέλλα, ωστόσο στη συνέχεια και υπό την πίεση των αστυνομικών, ομολόγησε.

Μου είπε: «Μαζί με τα χρυσαφικά μας πήραν και τη Στελλίτσα. Πήγα στο σπίτι, βρήκα ένα χάος και το παιδί μου έλειπε. Έψαχνα να βρω ποιος ήταν ο λόγος να κλέψουν ένα παιδάκι» είπε η μητέρα της μικρής, Καλλιόπη Αλιφραγκή.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε να ήταν ένα ατύχημα;

Κ. Αλιφραγκή: Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να βρω αιτία. Αυτό το γιατί θα με βασανίζει για πάντα. Θα το δεχόμουν ότι ήταν ατύχημα αν φώναζε βοήθεια . Όχι αυτό που έκανε μετά ... Και το αποκορύφωμα ήταν τα σκουπίδια. Δεν θέλω να το πιστέψω...

Η μάρτυρας αναφέρθηκε ωστόσο και στο γεγονός ότι ο πατέρας την ημέρα της κηδείας της Στέλλας και ενώ ήταν κρατούμενος στη ΓΑΔΑ μετέφερε χρήματα από τον κοινό τους λογαριασμό: «Εγώ έψαχνα να κάνω την κηδεία της Στέλλας και αυτός ήθελε να κατοχυρωθεί μην του πάρω τα χρήματα, εγώ αυτό θα έκανα εκείνη την ημέρα» είπε.

Η απόφαση για την ποινική μεταχείριση του 62χρονου αναμένεται πιθανότατα σήμερα.

iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News