default-image

«Παλεύουμε» με νύχια και δόντια τις συμβάσεις εργασίας

Ελλάδα
«Παλεύουμε» με νύχια και δόντια τις συμβάσεις εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιφυλακτικός ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς μιλώντας στο Ράδιο 98,4 έναντι των δεσμεύσεων της Υπουργού Εργασίας για «αύξηση του κατώτατου μισθού και τη βελτίωση συνολικά του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων» .

«Η πράξη θα δείξει τα έργα και τις ημέρες της Υπουργού και της Κυβέρνησης αναφέρει, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα τα συνδικάτα παλεύουν με νύχια και με δόντια προκειμένου να διατηρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας.

Μείωση της ανεργίας καταγράφει ο ΟΑΕΔ

Μειωμένη κατά 0,51% ήταν η εγγεγραμμένη ανεργία το Φεβρουάριο του 2018 σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2018 σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων (αναζητούντων εργασία) στο μητρώο του ΟΑΕΔ το Φεβρουάριο του ήταν 898.692 άτομα έναντι 903.303 τον Ιανουάριο.

Από αυτά, το 55,80% είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο η και περισσότερο από ένα χρόνο ενώ πάλι τα πρωτεία κατέχουν οι γυναίκες σε ποσοστό 62,11%. 

Σχεδόν το 63%, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, είναι μεταξύ 30 και 54 ετών ενώ το 78% περίπου είναι υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης,το 90,49% είναι Έλληνες υπήκοοι. 

Λιγότεροι κατά 3,51% είναι και οι λοιποί εγγεγραμμένοι (μη αναζητούντες εργασία) ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 12,06% ανερχόμενοι συνολικά σε 191.776 άτομα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News