Πειραιάς: Σοβαρές ζημιές στις πύλες των πλοίων που αναχωρούν για Κρήτη

Ελλάδα
Πειραιάς: Σοβαρές ζημιές στις πύλες των πλοίων που αναχωρούν για Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοβαρές ζημιές στην περίφραξη των λιμενικών εγκαταστάσεων του ΟΛΠ στις πύλες Ε-2 και Ε-4 στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένο στα σημεία απ΄ όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη προκάλεσαν το απόγευμα, σύμφωνα με τους υπευθύνους ασφάλειας του λιμένος, μέλη του ΠΑΜΕ στη διάρκεια πορείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια άτομα έκοψαν με τροχούς την περίφραξη και την έριξαν και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το ΠΑΜΕ είχε οργανώσει συλλαλητήριο στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο λιμάνι και σε αυτήν συμμετείχαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ.

Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις, επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ και τη κοινωνική ασφάλιση, μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, Κοινωνική Ασφάλιση, προστασία στη δουλειά και απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS στους προβλήτες από όπου αναχωρούν τα πλοία για την Κρήτη είχε επικαιροποιήσει πρόσφατα ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) με την τοποθέτηση ειδικής περίφραξης και κάμερες ασφαλείας

Πλέον επιβάτες και οχήματα που θα θελήσουν να επιβιβαστούν στα πλοία για την Κρήτη, υπόκεινται σε ελέγχους στις προβλήτες από την ασφάλεια του λιμανιού.

Τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς την Κρήτη είναι διεθνών πλόων και ανήκουν στην κατηγορία Α και στα συγκεκριμένα πλοία έχει εφαρμογή ο κώδικας ISPS, όπως πρέπει να έχει εφαρμογή και στις λιμενικές εγκαταστάσεις, δηλαδή τις προβλήτες που δέχονται αυτά τα πλοία.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κώδικας εφαρμόζεται αυστηρά σε όλα τα τμήματα του εμπορικού λιμένα, αλλά και του τομέα της κρουαζιέρας, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση σε μη έχοντες τα κατάλληλα παραστατικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο-έξοδο από τις ελεγχόμενες ζώνες οι οποίες και εποπτεύονται από τον ΟΛΠ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News