«Η αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών υπόθεση άμεσης προτεραιότητας»

Ελλάδα
«Η αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών υπόθεση άμεσης προτεραιότητας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον απόηχο της βαρυσήμαντης παρέμβασης Πάϊατ, με την οποία ο Αμερικανός πρέσβης έδωσε αδιαμφισβήτητα δείγματα για τη στάση των ΗΠΑ έναντι της κράτησης των δυο στρατιωτικών αλλά και της αιχμηρής τοποθέτησης του ΥΕΘΑ, κ. Πάνου Καμμένου, η Αθήνα εντείνει τις διπλωματικές και νομικές ενέργειες για να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση.

Η αποφυλάκισή τους άλλωστε χαρακτηρίζεται, από υψηλόβαθμες πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου, ως μια εθνική υπόθεση και μάλιστα όπως τονίζουν εμφατικά: μια υπόθεση άμεσης προτεραιότητας.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισήμαιναν ότι πρόκειται για μια απρόκλητη και αδικαιολόγητη κράτηση. Σημείωναν μάλιστα με νόημα ότι τα δυο στελέχη προάσπιζαν τα εθνικά και ταυτόχρονα ευρωπαϊκά σύνορα. Υπογράμμιζαν δε ότι η κράτηση τους είναι απόφαση μιας συμμαχικής χώρας.

Με την υπόθεση της προφυλάκισης των στελεχών του Στράτου ξηράς να ρίχνει βαριά τη σκιά της, παράλληλη προτεραιότητα αποτελεί και η διατήρηση του υψηλού αισθήματος ασφάλειας στον ακριτικό Έβρο.

Σε όλα τα επίπεδα τα μηνύματα που εκπέμπονται δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Είναι χαρακτηριστική η αποστροφή του δημάρχου Σουφλίου σε δήλωση που παραχώρησε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική: «Η περιοχή είναι μπετόν» που δήλωσε ότι «η παρουσία του στρατού μας επιτρέπει να είμαστε ήσυχοι».

Καθησυχαστικός εμφανίζεται και ο δήμαρχος Διδυμότειχου, ο οποίος εκφράζει με κάθε σαφήνεια την εμπιστοσύνη του προς τους Έλληνες στρατιώτες και στρατιωτικούς. Άλλωστε είναι πασιφανές ότι για τους τοπικούς φορείς η συνεργασία κατοίκων – στρατού αποτελεί θεμελιώδη λίθο της διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας.

Πηγή: onalert.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News