Τούρκος πρόξενος απαγόρευσε σε παρέα την είσοδο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ελλάδα
Τούρκος πρόξενος απαγόρευσε σε παρέα την είσοδο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς μετά από εντολή του Τούρκου πρόξενου απαγορεύτηκε η είσοδος σε μία παρέα.

Συγκεκριμένα, άνδρες της ελληνικής αστυνομίας προχώρησαν σε διεξοδική έρευνα τεσσάρων ατόμων και τελικώς δεν τους επέτρεψαν την είσοδο, χωρίς να αιτιολογήσουν την κίνηση τους. Οι ενέργειες έγιναν με απόφαση του επικεφαλής του Τουρκικού προξενείου, ο οποίος προήδρευε της παράστασης του Μεγάρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του alterthess.gr, τρία άτομα είχαν δώσει ραντεβού με έναν φίλο τους, πολιτικό πρόσφυγα από την Τουρκία ο οποίος έχει λάβει άσυλο από την Ελλάδα, στο προαύλιο του χώρου ώστε να παρακολουθήσουν όλοι μαζί την παράσταση «Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες».

Όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στο Μέγαρο, αστυνομικοί τους ζήτησαν να ελέγξουν τις προσκλήσεις τους. Αφού είδαν πως είχαν προσκλήσεις, τότε τους ζήτησαν να κάνουν έναν τυπικό έλεγχο στις τσάντες τους, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί πως δεν υπήρχε κάποιο ανησυχητικό αντικείμενο.

Ωστόσο οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τα τέσσερα άτομα πως δεν τους επιτρέπεται η είσοδός τους αν δεν λάβουν άδεια από τον Τούρκο πρόξενο.

«Ήταν εντυπωσιακή η στάση της αστυνομίας, η οποία μας απαγόρευε την είσοδο χωρίς κάποια αιτιολογία. Η ειρωνεία τους δεν σταμάτησε παρά μόνο τη στιγμή που αποχωρήσαμε», αναφέρουν οι καταγγέλλοντες τονίζοντας πως ύστερα από περίπου μισή ώρα ελέγχου έχασαν την υπομονή τους, έσκισαν τις προσκλήσεις τους και αποχώρησαν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αστυνομικοί γνωρίζοντας τον Τούρκο πρόσφυγα από την πολιτική του δράση τον σταμάτησαν για έλεγχο, ενώ στη συνέχεια ο Τούρκος πρόξενος έδωσε εντολή να μην επιτραπεί στον ίδιο και στην παρέα του η είσοδος στο Μέγαρο Μουσικής.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα στελέχη του Μεγάρου Μουσικής ανέφεραν ότι το θέμα χειρίστηκε εξ ολοκλήρου η Αστυνομία, σε συνεννόηση με τον Τούρκο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο χώρος φιλοξενούσε παράσταση υπό την αιγίδα του Τουρκικού Προξενείου.

iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News