Το ΣτΕ «παγώνει» το μαύρο στο Mega

Ελλάδα
Το ΣτΕ «παγώνει» το μαύρο στο Mega

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παγώνει» η απόφαση του ΕΣΡ για «μαύρο» στο MEGA , έπειτα από προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας, Νίκου Σακελλαριου.

Η απόφαση για το τέλος του Mega πάρθηκε την περασμένη Τρίτη, έπειτα από συνεδρίαση επτά ωρών όπου και το ΕΣΡ απεφάνθη κατά πλειοψηφία, με ψήφους 6-3, ότι ο τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει δικαίωμα εκπομπής.

Η ανεξάρτητη αρχή έκρινε πως ο σταθμός είναι γενικής στόχευσης ενημερωτικού προγράμματος και, καθώς δεν έλαβε μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία του περασμένου Ιανουαρίου με την προκήρυξη των 7 αδειών, δεν μπορεί πλέον να εκπέμπει, αφού ολοκληρώθηκε και το τρίμηνο της παράτασης στη λειτουργία του.

Επίσης, αποφάσισε πως δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός, όπως υποστήριζε η «Τηλέτυπος», καθώς δεν υπέβαλε ποτέ αίτηση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του. Το ΕΣΡ κατέληξε πως ο τηλεοπτικός σταθμός Mega εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρο 28, παρ. 10 του νόμου 4496/2014, γι’ αυτό και υποχρεώνει την ιδιοκτήτρια εταιρεία Τηλέτυπος Α.Ε. «να τερματίσει τη λειτουργία του».

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News