default-image

«Διαφωνούμε με όσους βάφτισαν ελευθερία τις καταδρομικές επιθέσεις»

Ελλάδα
«Διαφωνούμε με όσους βάφτισαν ελευθερία τις καταδρομικές επιθέσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την υλοποίηση μιας σοβαρής πολιτικής ασφάλειας, η οποία θα έχει στο επίκεντρό της τον πολίτη, με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματά, την ποιότητα ζωής και της ιδιοκτησίας…», δήλωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, χθες, Κυριακή, 11 Μαρτίου, σε κομματική εκδήλωση και πρόσθεσε: «θέλουμε ελεύθερους, θέλουμε ασφαλείς και θέλουμε αξιοπρεπείς πολίτες».

Ο Γραμματέας της Ν.Δ., ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, επεσήμανε: «Η οργανωμένη πολιτεία έχει υποχρέωση να εγγυάται την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και τις ελευθερίες των πολιτών. Κάτι που σήμερα, δυστυχώς δεν συμβαίνει. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια των πολιτών. Διαφωνούμε με όλους αυτούς που βάφτισαν ελευθερία τις διαδηλώσεις 50 ατόμων που έκλειναν όποτε ήθελαν το κέντρο της Αθήνας, τις καταδρομικές επιθέσεις αντιεξουσιαστών από το άβατο των Εξαρχείων, τις καταλήψεις δημοσίων πανεπιστημίων από κομματικές νεολαίες.

Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης έθεσε και το πλαίσιο της πολιτικής της ΝΔ: «Στη Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος, άλλα δεν πρόκειται να δεχθούμε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γι’ αυτό και προτείνουμε:

● Τη συγκρότηση ενός ενιαίου Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας, το οποίο θα χειρίζεται και το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα.

● Τη δημιουργία μιας νέας επιτελικής δομής Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε το κράτος να αποκτήσει ενιαία έκφραση σε αυτόν τον τομέα.

● Τη δημιουργία ενός Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας, το οποίο να μπορεί να εξασφαλίζει άμεση, συντονισμένη και αποτελεσματική αντίδραση του συνόλου του κράτους.

● Τη λειτουργία ενός Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Χερσαίων και Θαλασσίων Συνόρων, ώστε να σταματήσει αυτό το ανεξέλεγκτο χάος και να αποκατασταθεί πλήρως η εθνική κυριαρχία.

● Τη δημιουργία δομών επικοινωνίας και συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τις τοπικές κοινωνίες.

● Την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Ε.Υ.Π. προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στην κρίσιμη αποστολή της.

● Την ανάγκη θεσμοθέτησης και συγκρότησης ενός Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία.

● Τη συγκρότηση ενός ολιγομελούς οργάνου αυξημένου κύρους το οποίο να αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό. Στο όργανο αυτό θα έχουν καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο τα Υπουργεία Εσωτερικής Ασφάλειας, Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας αλλά και άλλα Υπουργεία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News