Ελεύθεροι οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι στον Έβρο

Ελλάδα
Ελεύθεροι οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι στον Έβρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχαν συλληφθεί χθες το απόγευμα στο χωριό Πραγγί Διδυμοτείου, με την κατηγορία της εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, ωστόσο σήμερα αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας.

Όπως μεταδίδει το evros-news, οι δύο δημοσιογράφοι, ένας άνδρας 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών που εργάζονται στο γερμανικό δίκτυο ARD, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η Μεραρχία Πεζικού και γι’ αυτό προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ. Διδυμοτείχου.

Το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο όπου και δικάστηκαν. Υποστήριξαν ότι ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι που εργάζονταν, το ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες επιστρέφοντας από την Γερμανία μέσω Ελλάδας και ποταμού Έβρου στις πατρίδες τους. Ισχυρίστηκαν ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική σήμανση και μόλις αντιλήφθηκαν την δεύτερη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αλλά στο μεταξύ συνελήφθησαν απ’ τους αστυνομικούς.

Σε επικοινωνία που είχε το efsyn.gr, αργά το βράδυ της Παρασκευής, με τον έναν από τους δύο Γερμανούς δημοσιογράφους, είπε ότι κατά το ρεπορτάζ στην περιοχή διαπίστωσαν πως ο παράνομος διακινητής που μετέφερε τους πρόσφυγες, τους παράτησε σε νησίδα μέσα στον ποταμό Έβρο και έφυγε. Είπε ακόμα ότι εκείνη την ώρα καμιά απ’ τις δύο πλευρές (ελληνική και τουρκική) δεν έκανε κάποια κίνηση για να τους προσεγγίσουν, σημειώνοντας πως οι πρόσφυγες δεν είχαν τρόφιμα μαζί τους.

Πηγή: eleytherostypos.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News