Ελλάδα

Γερμανοί δημοσιογράφοι: Ισχυρίζονται ότι γύριζαν ντοκιμαντέρ στον Έβρο

Για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ, σε κανάλι που εργάζονται, ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου, οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, που συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Ειδικότερα, στην εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκαν οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι, που συνελήφθησαν στον Έβρο, σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Οι δημοσιογράφοι, ένας άνδρας 31 ετών και μία γυναίκα 32 ετών, συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή του χωριού Πραγγί Διδυμοτείχου.

Εντοπίστηκαν να κινούνται σε περιοχή που απαιτείται ειδική άδεια από την 16η  Μεραρχία Πεζικού και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη τους και την προσαγωγή στο Α.Τ Διδυμοτείχου.

Οι δυο τους δήλωσαν ότι ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι που εργάζονταν, το ARD, με θέμα τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες. Υποστήριξαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική πινακίδα και ότι μόλις είδαν τη δεύτερη σταμάτησαν στο σημείο στο οποίο συνελήφθησαν.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι δύο δημοσιογράφοι, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος eleytherostypos.gr, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι μόνο για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, δηλαδή είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Με τις Αρχές έχει επικοινωνήσει τόσο η Γερμανική πρεσβεία, ενώ έχει κινητοποιηθεί και το κανάλι για το οποίο εργάζονταν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια