Ελλάδα

Γιατί ο διορισμός του Κρητικού προκάλεσε αντιδράσεις;

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της ΝΔ και την πρωινή δήλωση της Μαρίας Σπυράκη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν γίνει κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί κομματικούς διορισμούς, η Βουλή προχώρησε σήμερα στο διορισμό του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στη θέση του Παναγιώτη Λιαργκόβα ως επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε ενημέρωση που έκανε αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στον κ. Κουτεντάκη, ότι είναι εγνωσμένου κύρους και έχει απόψεις τις οποίες έχει δημοσιοποιήσει πολλές φορές.

Όμως ο κ. Βούτσης επιτέθηκε στην Μαρία Σπυράκη για τις πρωινές τις δηλώσεις, λέγοντας ότι αυτό που κάνει είναι θεσμικό ατόπημα και ότι δεν μπορεί να απειλεί. Μάλιστα ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι ο κ. Λιαργκόβας ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.

«Μένω κατάπληκτος από την ανακοίνωση της κ. Σπυράκη γιατί έχει κάτι αδιανόητο μέσα, δεν μπορεί να απειλεί. Όλες αυτές οι θέσεις αφορούν θητείες, η κ. Σπυράκη το ξέρει, ποτέ δε τέθηκε ζήτημα από την παρούσα κυβέρνηση για απομάκρυνση κανενός από όσους τοποθετήθηκαν σε τέτοιες θέσεις. Είναι αδιανόητο, ποιος απειλείται και ποιος απειλεί οτι θα έρθει στα πράγματα για να τελειώσει τον άλλον; Δεν υπάρχουν αυτά και δεν υπήρχαν επι δυόμιση χρόνια τώρα».

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ακόμα για τον κ. Κουτεντάκη ότι του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι εγνωσμένου κύρους και έχει άποψεις τις οποίες έχει δημοσιοποιήσει πολλές φορές. Όμως, στην ψηφοφορία για τον κ. Κουτεντακη υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κατά η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή,τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης παρόν ενώ αποχώρησε ο κ. Παπαθεοδώρου από το κινήμα αλλαγης ο όποιος και κατήγγειλε την διαδικασία.

«Στην έναρξη ζήτησα απο τον κ.Βούτση εφόσον είναι δημόσια η προκήρυξη να έχουμε τους φακέλους και τα βιογραφικά, για να ψηφίσουμε. Ο κ.Βούτσης αρνήθηκε να τα δώσει και ανέφερε ότι θα μπορούσαν οι βουλευτές να τα δουν μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Μετά από αυτά αποχώρησα και κατήγγειλα την διαδικασία. Το βιογραφικό του κ. Κουτεντάκη ήταν μιάμιση σελίδα. Απολύτως πρόχειρα πράγματα για τους υπόλοιπους εννέα υποψήφιους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθεοδώρου.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια