Τι ζητούν οι δικηγόροι των Ελλήνων στρατιωτικών;

Ελλάδα
Τι ζητούν οι δικηγόροι των Ελλήνων στρατιωτικών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένσταση κατά της απόφασης για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών υπέβαλαν σήμερα στο δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Ακόμη, οι συνήγοροι υπέβαλαν αίτημα και για να επιτραπεί η επίσκεψη των γονέων των δύο Ελλήνων στις φυλακές, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην Αδριανούπολη.

Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες να στοιχειοθετηθεί το κατηγορητήριο από την τουρκική εισαγγελία, ωστόσο δεν είναι σαφές για τι ακριβώς θα κατηγορηθούν οι δύο στρατιωτικοί.

Κατ' επέκταση, προτού γίνει αυτό δεν μπορεί να αρχίσει η δίκη.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο 25χρονος υπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Μηχανικού (ΕΠΟΠ), Δημήτρης Κουκλατζής που υπηρετούν και οι δύο στην 3η Μηχανοκίνητη Ορεινή Ταξιαρχία «Ρίμινι», βρίσκονται προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη και επρόκειτο να δικαστούν σήμερα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου.

Το ελληνικό προξενείο είχε ορίσει και δύο δικηγόρους για τη νομική εκπροσώπηση των δύο στρατιωτών.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ πραγματοποιούσαν προγραμματισμένο περίπολο στο αποκαλούμενο προγεφύρωμα Κάραγατς στην περιοχή των Καστανιών. Πρόκειται για μια ιδιομορφία των ελληνοτουρκικών συνόρων, τα οποία στο συγκεκριμένο σημείο δεν οριοθετούνται από τον Έβρο, αλλά είναι χερσαία και δεν είναι πάντα ορατά διά γυμνού οφθαλμού.

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν οδήγησαν τους δύο στρατιωτικούς σε τουρκικό έδαφος, όπου έγιναν αντιληπτοί από το τουρκικό περίπολο που βρισκόταν στην άλλη πλευρά των συνόρων, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να οδηγηθούν αρχικά στο φυλάκιο και έπειτα στην Αδριανούπολη.

Στο συγκεκριμένο σημείο το ελληνικό και το τουρκικό φυλάκιο δεν απέχουν παρά λιγότερο από 150 μέτρα.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News