Ελλάδα

Η πρώτη συνεδρίαση της προανακριτικής για τη Novartis κάνει πρεμιέρα

Πρεμιέρα σήμερα στις 17:00 με την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Novartis.

Η διαδικασία στοχεύει στον εντοπισμό ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών δέκα πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο που έχει προκύψει με τη φαρμακευτική εταιρία.

Η πρόταση που υπόγραψαν οι 154 κυβερνητικοί βουλευτές ζητά την έρευνα για τέλεση των αδικημάτων της δωροδοκίας – δωροληψίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Αδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά, Γιώργο Κουτρουμάνη, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Επίσης, στην ίδια πρόταση επισημαίνεται πως έργο της επιτροπής είναι και η εξέταση του αν η διερεύνηση των συγκεκριμένων αδικημάτων αποτελεί αρμοδιότητα της Βουλή ή αν ο φάκελος πρέπει να επιστραφεί στην τακτική δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη πρόταση έχει καταθέσει και η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας να διερευνηθεί ενδεχόμενη τέλεση του αδικήματος της απιστίας από τους  Παναγιώτη Κουρουμπλή, Παύλο Πολάκη και Ανδρέα Ξανθό. Η πρόταση πρόκειται να συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Για πρόεδρος της επιτροπής προορίζεται ο Θοδωρής Δρίτσας.

Πηγή: iefimerida.gr 

Σχόλια