Το «παρών» στο συλλαλητήριο ενάντια στα νέα θρησκευτικά θα δώσει ο Κρήτης, Ειρηναίος

Ελλάδα
Το «παρών» στο συλλαλητήριο ενάντια στα νέα θρησκευτικά θα δώσει ο Κρήτης, Ειρηναίος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρύτητα στο συλλαλητήριο της Κυριακής προσδίδει η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου

Λίγο πριν το ιστορικό συλλαλητήριο ενάντια στα θρησκευτικά που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι, στα Προπύλαια στην Αθήνα, το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος.

O Αρχιεπίσκοπος Κρήτης θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Κυριακής, του οποίου η αντίδραση ήταν έντονη στους νέους φακέλους των θρησκευτικών από την πρώτη στιγμή που τους εισήγαγε στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, μεγάλη αναμένεται η προσέλευση των πολιτών στο συλλαλητήριο, του οποίου σημαντική είναι η στήριξη από την Ομογένεια, αρκετοί φορείς Ελλήνων της Διασποράς οργανώνουν τη μετάβαση Ομογενών στην πρωτεύουσα με σκοπό να στηρίξουν τον δίκαιο αυτό αγώνα.

Παρόν θα είναι και ο Καλαβρύτων

Επίσης στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ο οποίος συντάσσεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων Ελλήνων την Κυριακή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Καλαβρύτων, αναφέροντας μεταξύ άλλων.

«Μεταξύ των πολλών ανίερων πρωτοβουλιών είναι και η καθιέρωση των νέων Θρησκευτικών που έχουν πολυθρησκειακό προσανατολισμό.

Επομένως, θα πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε και να βροντοφωνάξουμε "Λέμε ΟΧΙ στα νέα θρησκευτικά".

Προς το σκοπό αυτό η Π.Ε.Θ. και τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία καλούν όλους τους Έλληνες να δώσουν δυναμικά το παρόν τους στη μεγάλη ανοικτή εκδήλωση με ομιλητή τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. κ. Ηρακλή Ρεράκη και θέμα: «Η Χριστομαχία στα νέα Θρησκευτικά και οι συνέπειές της στην αγωγή των παιδιών».

Πρόκειται για ένα συλλαλητήριο, μια αγνή πρωτοβουλία με εμφανείς διοργανωτές, άξιους ανθρώπους των γραμμάτων και Κληρικών, για μια ειρηνική διαδήλωση ενάντια στις προκλήσεις της νέας τάξης πραγμάτων, που επιχειρεί να ασελγήσει στις συνειδήσεις και στις ψυχές των παιδιών μας μέσα από την αλλοίωση του μαθήματος των θρησκευτικών, σερβίροντας στο μικρό παιδί τα νέα θρησκευτικά, ή αλλιώς τους «φακέλους», όπως και τους αποκαλούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News