Ελλάδα

Τούρκοι συνέλαβαν δύο στελέχη του Ελληνικού Στρατού

Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο με στελέχη του ελληνικού στρατού ξηράς και Τούρκους στη διάρκεια στρατιωτικής περιπολίας.

Για πρωτόγνωρο περιστατικό κάνουν λόγο στο ΓΕΣ μετά τη σύλληψη των δύο στελεχών του Ελληνικού Στρατού από Τούρκους.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν, δεν έχει συμβεί τα τελευταία πολλά χρόνια κάτι ανάλογο. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Έλληνες στρατιωτικοί (ένας αξιωματικός και ένας ΕΠΟΠ) ξαφνιάστηκαν όταν κατάλαβαν ότι χάθηκαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν από την τουρκική περίπολο.

Η σφοδρή κακοκαιρία εξαιτίας της οποίας είχε καλυφθεί από χιόνι η ιδιαίτερα στενή οριογραμμή στο χέρσο κομμάτι του ποταμού Έβρου και η συνεχιζόμενη χιονόπτωση ήταν με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία η αιτία που τα δυο στελέχη της ελληνικής περιπόλου απώλεσαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν στο Τουρκικό έδαφος.

Σε κάθε περίπτωση  και σύμφωνα με το onalert από το ελληνικό πεντάγωνο διευκρίνιζαν, ότι επουδενί δεν ασκήθηκε βία ή δεν καταγράφηκε οποιαδήποτε απώλεια των ορίων από πλευράς των τουρκικών αρχών.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί έχουν μεταφερθεί στην Αδριανούπολη και είναι καλά στην υγεία τους.

Η είδηση, φυσικά, απασχολεί και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες».

Σχόλια