Ελλάδα

Αυτός είναι ο μίνι ανασχηματισμός - Ανακοινώθηκαν ονόματα

Αυτές είναι οι αλλαγές στην κυβέρνηση

Ποιοι κάλυψαν τις θέσεις και τις εκκρεμότητες που υπήρχαν;

Σε μόλις ένα λεπτό ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στο σχήμα της κυβέρνησης διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προχώρησε στην ανακοίνωση του ανασχηματισμού ο οποίος δεν ήταν ριζικός, αλλά έγινε για να καλυφθούν οι εκκρεμότητες που υπήρχαν στην κυβέρνηση. Πολλά ήταν τα σενάρια που ακούγονταν καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας και τελικά επιβεβαιώθηκαν.

Συγκεκριμένα:

Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος διατηρεί και τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, στη θέση του Γιάννη Μουζάλα ο οποίος παρουσίασε πρόσφατα προβλήματα υγείας, ο Δημήτρης Βίτσας.

Επίσης, στην κυβέρνηση μπαίνει ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Δ. Βίτσα ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη,

αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Αθανάσιος Ηλιόπουλος

και τέλος, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Κωνσταντίνος Στρατής.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «οι αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ καμία άλλη αλλαγή δεν επέρχεται στο Κυβερνητικό σχήμα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και όλες τους».

Τα κόμματα για τον ανασχηματισμό

«Τελικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν εφεδρείες. Με τον κ. Κουβέλη αναπληρωτή του κ. Καμμένου, η κυβέρνηση της ιδεοληπτικής αριστεράς και της ψεκασμένης δεξιάς, αποκτά νέα δυναμική» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Πώς σχολιάζει το ΚΚΕ τον ανασχηματισμό;

«Η ηθική μιας κυβέρνησης δεν κρίνεται μόνο απ’ το αν κάποιοι υπουργοί της απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια, αλλά κυρίως από την πολιτική που αυτή υλοποιεί υπηρετώντας συνολικά την κοινωνική τάξη των προνομιούχων, δηλαδή του κεφαλαίου, σε βάρος του λαού. Αυτό κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτό θα συνεχίσει να κάνει πιο εντατικά και μετά τον “εξ ανάγκης” ανασχηματισμό».

Δηκτικά σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τον ανασχηματισμό και την τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στο υπουργείο Αμυνας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο ανασχηματισμός της επιδότησης ενοικίου, οδηγεί σε εικόνα αποδρομής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Συγχαρητήρια στον νέο υφιστάμενο του Καμμένου, τον κ. Φώτη Κουβέλη».

 

 

Σχόλια