Συλλαλητήριο θρησκευτικά: Αποκαλυπτικός ο διοργανωτής Αρχιμ. Σαράντης

Ελλάδα
Συλλαλητήριο θρησκευτικά: Αποκαλυπτικός ο διοργανωτής Αρχιμ. Σαράντης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπροστά στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, πολυτισμένα αλλά και με φρόνημα ομολογιακό, θα ζητήσουμε από τους ιθύνοντες να κάνουν σεβαστή τη φωνή του λαού», αναφέρει ο πρόεδρος της Εστίας Πατερικών Μελετών.

Με αφορμή το συλλαλητήριο ενάντια στα νέα θρησκευτικά που διοργανώνει την Κυριακή 4 Μαρτίου και στο οποίο σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, αναμένεται μεγάλη συμμετοχή, όπως καταγράφουν οι φορείς που έχουν επιμεληθεί την συγκέντρωση, ο Αρχιμανδρίτης Σαράντης Σαράντος, πρόεδρος της Εστίας Πατερικών Μελετών και συνδιοργανωτής της συγκέντρωσης μίλησε στον ιστότοπο.

«Μπροστά στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, πολυτισμένα αλλά και με φρόνημα ομολογιακό, θα ζητήσουμε από τους ιθύνοντες να κάνουν σεβαστή τη φωνή του λαού», αναφέρει ο πρόεδρος της Εστίας Πατερικών Μελετών.

«Το δηλητήριο μπαίνει στο μυαλό των παιδιών μας ως μοντέρνο επίτευγμα ενάντια στη σκοτεινή παράδοση των παλαιοτέρων βιβλίων, σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες του στησίματος αυτών των νέων βιβλίων για τα θρησκευτικά», τονίζει στη συνέντευξη που έδωσε στο ekklisiaonline.gr.

Διαβάστε τα όσα πολύ ενδιαφέροντα ανέφερε ο διοργανωτής του συλλαλητηρίου και πρόεδρος της Εστίας Πατερικών Μελετών:

«Είναι άξιο απορίας το πως δεν τηρείται η συνταγματική επίταξη της ισονομίας. Βάσει του Νόμου που ψηφίσθηκε τελευταία, όλα τα παιδιά των άλλων θρησκειών και ομολογιών έχουν το δικαίωμα να διδαχθούν τα θρησκευτικά της δικής τους θρησκείας και μόνο. Ρωτάμε λοιπόν:

Γιατί τα ορθόδοξα ελληνόπουλα να πρέπει να πυροβοληθούν από το δημοτικό μέχρι και το λύκειο, με τις ιδεοληψίες, τις ψευδείς ιδεολογίες των άλλων θρησκειών και ομολογιών και να μην έχουν το δικαίωμα τα παιδάκια μας να κατηχηθούν με την πολύ πλούσια ορθόδοξη δογματική διδασκαλία, την επίσης ακόμα πιο πλούσια θεία λατρεία μας και το ήθος που απορρέει από τα παραπάνω.

Ξαναρωτούμε γιατί τα παιδάκια μας, ΣΥΡΙΖΑ να αποκοπούν από την ορθόδοξη παράδοση και τη συνδεδεμένη με αυτή ελληνική πολιτιστική πραγματικότητα;

Ένας εκ των αδερφών μας ο π. Ιωάννης Φωτόπουλος, εφημέριος της Αγίας Παρασκευής Αττικής, έχει γράψει αναλυτική μελέτη που παρουσιάζει τις φοβερές αδυναμίες των «φακέλων» των θρησκευτικών, γιατί έτσι ονομάζει το Υπουργείο τα βιβλία των θρησκευτικών, προφανώς ευτελιστικά.

Δε θα επιμείνουμε εμείς σε αυτόν τον τομέα, γιατί όλοι οι καλοπροαίρετοι γονείς και δάσκαλοι, μπορούν να βρουν την εργασία αυτή που είναι τόσο αντικειμενική και αναλυτική.

Σήμερα θέλουμε ιδιαιτέρως να τονίσουμε, ότι γονείς και εκπαιδευτικοί ήδη έχουν κατανοήσει τη σημασία, την αρνητική φυσικά αυτών των φακέλων και επιστρέφουν αθρόα τα βιβλία αυτά στη διεύθυνση του σχολείου και δι’ αυτής στο Υπουργείο Παιδείας.

Ενδεικτικά ας επαναλάβουμε για όσους γνωρίζουν και ας κάνουμε γνωστό για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι όταν μια μουσουλμάνα μητέρα επέστρεψε το φάκελο των θρησκευτικών στη διεύθυνση του σχολείου, γιατί αυτό έγινε άνετα αποδεκτό;

Υπάρχουν δάσκαλοι, ευτυχώς πολύ λίγοι και καθηγητές οι οποίοι προσπαθούν να μην δεκτή την επιστροφή των φακέλων στα σχολεία. Δεν επιθυμούν να δυσαρεστήσουν τους προϊσταμένους τους οι οποίοι έχουν πάρει αυστηρότατες εντολές να μην δέχονται επιστροφές φακέλων στα σχολεία.

Ας τονίσουμε και κάτι άλλο. Πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς, γιατί όχι και όλοι οι Ελληνες πολίτες, ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που διδάσκουν τα θρησκευτικά, ενημερώνονται από το Υπουργείο με ένα συγκεκριμένο βιβλίο για το δάσκαλο και για τον καθηγητή. Τα βιβλία αυτά που αναφέρονται στο δάσκαλο ή στο θεολόγο καθηγητή, περιέχουν το δηλητήριο της νέας εποχής, της νέας τάξης πραγμάτων.

Συγκεκριμένα στα βιβλία αυτά, στηλιτεύεται και σνομπάρεται το μάθημα κατηχήσεως, όπως γινόταν επί πολλά έτη μέχρι εκδόσεως των φακέλων. Υπερ εκθειάζονται τα βιβλία αυτά που ονομάζονται φάκελοι, είναι γεμάτα με τη σαλάτα όλων των θρησκειών και ομολογιών, δημιουργούν χάος στο νου και την καρδιά των παιδιών και προβάλλονται όλα τα ανούσια χαρούπια της νέας εποχής.

Τα παιδιά μας επιστρέφοντας από το σχολείο στο σπίτι, σερβίρουν στους γονείς τα λαμπρά βιβλία των φακέλων, και αρχίζει η αίδοις μεταξύ γονέων και παιδιών. Το δηλητήριο μπαίνει στο μυαλό των παιδιών μας ως μοντέρνο επίτευγμα ενάντια στη σκοτεινή παράδοση των παλαιοτέρων βιβλίων, σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες του στησίματος αυτών των νέων βιβλίων για τα θρησκευτικά.

Την Κυριακή λοιπόν που γιορτάζουμε τον Μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας μας, τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον τιτάνα του πνεύματος και της Αγιότητος, θα έχουμε την ευλογία να ομολογήσουμε ένα ΟΧΙ στα νέα Θρησκευτικά και ένα «κάτω τα χέρια σας» από τα ορθόδοξα βαπτισμένα ελληνόπουλα, τα παιδιά μας.

Μπροστά στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, πολυτισμένα αλλά και με φρόνημα ομολογιακό, θα ζητήσουμε από τους ιθύνοντες να κάνουν σεβαστή τη φωνή του λαού.

Βλέποντας ο Ουράνιος πατέρας την ομολογία αυτή της Πίστεως, μπορεί αν θέλει να μετατρέψει τα μυαλά των σκοταδιστών, να τα φέρει κάπως έτσι, κάπως αλλιώς και τελικά οι φάκελοι να ακυρωθούν και να λάμψει η Ορθόδοξη παιδαγωγική προσφορά στα ορθόδοξα Ελληνόπουλα.

Ταπεινώς φρονούμε ότι όσο και αν με το βαρύ πυροβολικό της νέας εποχής, βάλλεται η ορθόδοξη πίστη στις καρδιές και στα μυαλά των παιδιών μας, το ορθόδοξο βάπτισμα που έχουν μέσα τους, το Άγιο Χρίσμα με το οποίο έχουν χαριτωθεί τα παιδιά μας θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούν οι ιθύνοντες. Διότι τα μυστήρια της Εκκλησίας μας, δεν είναι απλώς εθιμικές τελετές, αλλά η φωτιά και η χάρις του Αγίου Πνεύματος, που καίει στις ψυχές των παιδιών μας.

Με όση μανία και αν φυσούν αυτές τις φωτιές οι αλλότριοι, δεν θα μπορέσουν να σβήσουν τη δύναμη και τη χάρη του Αγίου Πνεύματος που είναι υπαρκτή μέσα στις ψυχές των παιδιών μας.

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς έκανε μεγάλο αγώνα για να εξηγήσει στους δυτικούς, ότι η χάρις του Αγίου Πνεύματος στα ορθόδοξα μυστήρια είναι άκτιστη και θεϊκή.

Η βοήθεια του Αγίου Γρηγορίου ας είναι με όλους μας και ας ζωντανεύει την ορθόδοξη πίστη μας και το ορθόδοξο ήθος ακόμα και μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News