Ελλάδα

Παραιτείται η Αντωνοπούλου, μετά το σάλο με το επίδομα ενοικίου;

Πιέζεται η Κυβέρνηση από τη θύελλα αντιδράσεων - Τη διαφωνία του εξέφρασε ο Τσίπρας

Σάλο προκάλεσε η είδηση ότι η πλουσιότερη Υπουργός της Κυβέρνησης, Ράνια Αντωνοπούλου παίρνει 1.000 ευρώ επίδομα ενοικίου

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, λαμβάνει ετήσιο επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η κ. Αντωνοπούλου λαμβάνει 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου για ένα σπίτι στο Κολωνάκι.

«H κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε και έλαβε 1.000 ευρώ μηνιαίως επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Νέας Υόρκης. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Ελληνες» τονίζει  η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν συνηθίζεται ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ όμως χάθηκε και το φιλότιμο» προσθέτει η κ. Σπυράκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, άφησε επίσης αιχμές για αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και τον σύζυγό της, τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου. «Κανονικά δεν πρέπει απλά να παραιτηθούν, αλλά να μπουν σε αεροπλάνο και να φύγουν από την Ελλάδα», είπε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας επεσήμανε:

«Όταν ένας από τους πλούσιους υπουργούς εισπράττει επιδότηση ενοικίου 1.000 ευρώ το μήνα από τα χρήματα των φορολογουμένων, για ποιά κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να μιλάει; Ποιά ευαισθησία μπορεί να επικαλείται; Η υποκρισία και ο κυνισμός, βασικά στοιχεία της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε όλο τους το μεγαλείο. Ας το βλέπουν όσοι ακόμη τους πιστεύουν».

Πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα, επεσήμανε, μιλώντας στον Real fm  ότι «ο πρωθυπουργός εξέφρασε στην κυρία Αντωνοπούλου τη διαφωνία του».

Ως  «μικροπολιτικό θέμα», χαρακτήρισε την υπόθεση του επιδόματος ενοικίου  ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, η κ. Αντωνοπούλου φέρεται να είναι υπό παραίτηση, ωστόσο φαίνεται ότι δεν της έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.

 

Δείτε τα έγγραφα με τα οποία η υπουργός διεκδίκησε το επίδομα:

 

Πηγή: kathimerini.gr

Σχόλια