Η στιγμή της επίθεσης στα γραφεία της Novartis

Ελλάδα
Η στιγμή της επίθεσης στα γραφεία της Novartis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής

Επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Novartis πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα, σπάζοντας τζάμια και ρίχνοντας  μπογιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του Ρουβίκωνα προκάλεσαν ζημιές στην πύλη της εταιρείας που βρίσκεται στη Μεταμόρφωση, και εν συνεχεία προχώρησαν προς το κεντρικό κτήριο πετώντας κόκκινες μπογιές και σπάζοντας τζαμαρίες.

Σε κείμενο που ανήρτησαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστηρίζουν ότι η Novartis είναι η κορυφή του παγόβουνου που έγινε ορατή αυτή την περίοδο. 

Ύστερα από την επίθεση, οι δράστες άφησαν τη βαριοπούλα στο σημείο και έφυγαν. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Στο κείμενό τους γίνεται μια αναλυτική, ιστορική και φιλοσοφική παρουσίαση του αγαθού της υγείας, της επίπτωσης του καπιταλισμού στον χώρο αυτό, αλλά και στο πώς έχει διαμορφωθεί σήμερα η παγκόσμια υγεία, ο συντάκτης ασχολείται με την υπόθεση Novartis, στην διεθνή της όμως μορφή.

«Όσον αφορά τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση Νovartis μέσω ανώνυμων μαρτύρων, δηλώνουμε ότι έχουν την αμέριστη αλληλεγγύη μας, μιας και εμπλέκονται μέσω μιας απαράδεκτης πρακτικής, αυτή της ανώνυμης καταγγελίας, που ορισμένοι νομιμοποίησαν μέσω νόμων και τροπολογιών, μιας πρακτικής που αντιβαίνει στην κοινή λογική ότι πρέπει να ξέρεις ποιος σε κατηγορεί ώστε να μπορείς να αντικρούσεις τις κατηγορίες».

Το κείμενο πάντως καταλήγει με την απειλή πως «Με τον κλάδο της υγείας δεν έχουμε τελειώσει».

Δείτε το βίντεο:

Η επίθεση  στα γραφεία της Novartis πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή που η πολιτική κόντρα με φόντο το σκάνδαλο, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με επίκεντρο τη  σφοδρή πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της Ν.Δ  τόνισε ότι «Η γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο Novartis, ότι πρόκειται περί σκευωρίας, είναι για τον κ. Μητσοτάκη ένας τρόπος να «στρίψει» από τις ανατριχιαστικές καταγγελίες που υπάρχουν ενώ στις  πολιτικές ευθύνες αναφέρθηκε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτική, Νίκος Παππάς:

« Ηταν αμέτοχοι οι πολιτικοί προϊστάμενοι; Δεν το είδαν; Ήταν αφελείς; Υπήρχε σκοπιμότητα; Οι απαντήσεις θεωρώ πως θα βγουν μέσα από τη διαδικασία που ακολουθείται».

Σφοδρή ήταν η απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια.

«Είναι αυτονόητο, βεβαίως, ότι αν όλη η επιχείρηση συκοφάντησης πέσει στο κενό,η υπόθεση θα εξελιχθεί σε μπούμπερανγκ για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News