Ταυτοποιήθηκε το καλάσνικοφ της δολοφονίας Στεφανάκου

Ελλάδα
Ταυτοποιήθηκε το καλάσνικοφ της δολοφονίας Στεφανάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι λέει αρμόδιος αξιωματικός σε ό,τι αφορά το όπλο – Αναζητείται από την Αστυνομία και η κλεμμένη μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Ταυτοποιήθηκε το καλάσνικοφ με το οποίο δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο ο Βασίλης Στεφανάκος, σε ενέδρα έξω από τα γραφεία της εταιρείας του στο Χαϊδάρι. Πρόκειται για ένα όπλο που είχαν βρει δύτες πριν από ένα μήνα μέσα στη θάλασσα, στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Οι δύτες παρέδωσαν το όπλο στο Λιμενικό και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, όπου από τη βαλλιστική έρευνα προέκυψε ότι πρόκειται για το καλάσνικοφ με το οποίο δολοφονήθηκε ο Στεφανάκος.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός σε ό,τι αφορά το όπλο, μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν από την έρευνα αξιοποιήσιμα στοιχεία, καθώς ήταν αρκετό διάστημα μέσα στο νερό.

Η Ασφάλεια Αττικής που ασχολείται με την υπόθεση, έκανε έρευνα σε όλη τη διαδρομή από το Χαϊδάρι μέχρι τα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης για την περίπτωση που υπάρχει υλικό από κάμερες, το οποίο ενδεχομένως να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αναζητείται ακόμα από την Αστυνομία και η κλεμμένη μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι η δολοφονία Στεφανάκου ήταν συμβόλαιο θανάτου από επαγγελματίες εκτελεστές, με κίνητρο πιθανόν τις δραστηριότητες του 57χρονου μετά την αποφυλάκισή του ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News