default-image

Εκτοξεύτηκε η ερωτική διάθεση των Ελλήνων με την κουβέντα για το Σκοπιανό

Ελλάδα
Εκτοξεύτηκε η ερωτική διάθεση των Ελλήνων με την κουβέντα για το Σκοπιανό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Έλληνες πλησίασαν την κτηνώδη φύση που είναι ο πυρήνας της σεξουαλικότητας.

To ονοματολογικό ζήτημα των Σκοπίων φαίνεται ότι πυροδότησε την ερωτική διάθεση των Ελλήνων τον τελευταίο μήνα, όπως τουλάχιστον εκτιμά νέα μελέτη- διαπίστωση του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

«Το ηθικό των Ελλήνων ανεβαίνει, εκτοξεύοντας, όμως, το ανήθικο της κρεβατοκάμαρας», υποστηρίζει ο Κωνσταντίνος Κωσταντινίδης, πρόεδρος του του Ανδρολογικού Ινστιτούτου που αναφέρει πως «δέσμιοι» της διαπραγμάτευσης και του πατριωτισμού, εκτονώσαμε την αγωνία και το πάθος μας, κάνοντας περισσότερο σεξ.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ανδρολογικό Ινστιτούτο για τον τελευταίο μήνα, δείχνουν ξεκάθαρα, όπως ισχυρίζονται οι συγγραφείς τους, ότι τα πολιτικά πάθη έχουν άμεση επίδραση στα πάθη της κρεβατοκάμαρας, καθώς διπλασίασαν τον αριθμό των σεξουαλικών επαφών και το σεξ ήταν μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις πιο άγριο από άλλες φορές.

Στη νέα έρευνα συμμετείχαν χίλια άτομα με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, με διαδικτυακά ερωτηματολόγια και με ζωντανές συνεντεύξεις πεδίου. Ως χρονικός ορίζοντας της έρευνας θεωρήθηκε ο τελευταίος μήνας και ως κριτήριο της διαφοράς του ερωτικού πάθους των Ελλήνων ορίστηκε η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών ανά μήνα.

Όπως εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος, ο συνεργάτης του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Χρήστος Φλιάτουρας, «σε παλιότερες έρευνες τα στοιχεία έδειχναν έναν μέσο όρο επαφών έξι φορές τον μήνα. Σε αντίθεση με τον «καυτό» αυτό μήνα, οπότε η ερωτική διάθεση διπλασιάστηκε στις δώδεκα φορές - σαφής διαφορά και χωρίς υποψία στατιστικού λάθους».

Τα ευρήματα προκαλούν εντύπωση ακόμη και στους ίδιους του ερευνητές, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, καθώς φαίνεται ότι βάσει ενός συγκεκριμένου μηχανισμού, «τα πατριωτικά αισθήματα, που θεωρούνται εν γένει ηθικά, "μπλέκονται" με εκείνα που υπερισχύουν στην κρεβατοκάμαρα».

Όσον αφορά την επιστημονική εξήγηση του φαινομένου, ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου υποστηρίζει πως «στον ανθρώπινο εγκέφαλο οι διαδρομές της αγάπης και του μίσους είναι ίδιες. Ενώ, αντίθετο των δυο αυτών αισθημάτων, είναι η αδιαφορία. Υποψιαζόμαστε πως αυτή την περίεργη περίοδο, οι Έλληνες αγάπησαν πολύ τόσο το ταπεινό, το παρόν, όσο και το ένδοξο παρελθόν τους. Άρα των Ελλήνων οι κοινότητες, με έντονα πάθη, θετικά και αρνητικά, πλησίασαν την κτηνώδη φύση, που είναι ο πυρήνας της σεξουαλικότητας».

Όπως αναφέρουν οι σεξολόγοι, το σεξ δεν γίνεται με τον διανοούμενο εγκέφαλο, τον ερωτικό δηλαδή, αλλά με τον πρωτόγονο, άξεστο και αμόρφωτο ρινεγκέφαλο. Όλοι στο σεξ μεταμορφώνονται σε κτήνη. Ανθρώπινα, μεν, αλλά κτήνη, ισχυρίζονται.

«Αν θυμάστε τη κλασσική φράση του Φρόυντ «ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας», διαπραγματεύεται ιδιοφυώς πως οι πολιτισμοί και οι θεσμοί αναστέλλουν την πρωτόγονη ζωοφόρα επιθυμία, άρα καταδυναστεύουν και το σεξ. Γιατί το άγριο αυτό ένστικτο θεριεύει στη φύση και πεθαίνει στα διαμερίσματα… και στους κανόνες. Άρα η εκτόξευση στα ύψη των πατριωτικών παθών πιθανότατα να ήταν το όχημα που πυροδότησε και την πρωτόγονη φύση μας στην κρεβατοκάμαρα», καταλήγει ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News