Ελλάδα

Μαθητές Λυκείων της Κρήτης γνωρίστηκαν με το Πανεπιστήμιο

Το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών Β' και Γ' Λυκείου σχετικά με θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών στην περιοχή της Επιστήμης της Χημείας, διοργάνωσαν με ιδιαίτερη επιτυχία διήμερο ενημέρωσης στο κτίριο του Τμήματος, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών, στο Ηράκλειο Κρήτης την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018.

Το Τμήμα Χημείας επισκέφτηκαν συνολικά 200 μαθητές Β' και Γ' Λυκείου με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους από τα παρακάτω σχολεία από όλους τους νομούς της Κρήτης.

1. Γενικό Λύκειο Λιμένα Χερσονήσου

2. 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

3. Γενικό Λύκειο Χάρακα      

4. Γενικό Λύκειο Αρχανών

5. Γενικό Λύκειο Νεάπολης

6. 2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας

7. 2ο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου      

8. Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, Χανιά

9. 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων

Το πρόγραμμα των  δύο ημερών περιλάμβανε υποδοχή και σύντομη παρουσίαση του Τμήματος από την Πρόεδρο Μ. Κανακίδου, ακολουθούμενη από επιστημονικές ομιλίες κατάλληλα προσαρμοσμένες για μαθητές από τα μέλη ΔΕΠ τους Τμήματος Καθηγητή κ. Απόστολο Ρίζο «Μύθοι και αλήθειες γύρω από την διατροφή των εφήβων», Καθηγητή κ. Γιώργο Φρουδάκη «Υδρογόνο το καύσιμο του μέλλοντος», Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Κώστα Μήλιο «Σύγχρονη Χημεία: Από την Ιατρική στους κβαντικούς υπολογιστές» και Καθηγητή κ. Δημήτρη Άγγλο «Δελτίο καιρού 100000 π.χ.».

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις πειραμάτων Χημείας από ομάδες φοιτητών και να ξεναγηθούν σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια από το προσωπικό και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος γνωρίζοντας όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ερευνητικά το Τμήμα.  

Το Τμήμα Χημείας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους Μαθητές που συμμετείχαν, όπως και τους συνοδούς Εκπαιδευτικούς, τις Διευθύνσεις των Σχολείων, τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού και τις Διευθύνσεις Β/μιας Εκπαίδευσης που βοήθησαν στην πραγματοποίηση των επισκέψεων.

Επίσης το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Ιδρύματος, καθώς και όλο το προσωπικό του Τμήματος και τους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές που συντέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και να ενημερώσει ότι προτίθεται να οργανώσει αντίστοιχες δράσεις και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Σχόλια