Ελλάδα

Κανένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση ούτε το 2018

Στα θέματα που η ΑΔΕΔΥ έθεσε, κατά τη συνάντηση, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη έδωσε τις εξής απαντήσεις:

1. Μισθολόγιο: Δεν είμαστε έτοιμοι αυτή τη στιγμή να συζητήσουμε κανένα οικονομικό θέμα,ούτε καν την αναγνώριση -μισθολογικά- της διετίας 2016-17.

2. Προσλήψεις: Ισχυρίστηκε ότι το 2017 έχουν γίνει συνολικά 7200 μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο,κάτι που αμφισβητήθηκε έντονα από την Εκτελεστική Επιτροπή.Δεσμεύθηκε ότι θα μας αποστείλει τους σχετικούς πίνακες με τις προσλήψεις.Ανέφερε ότι οι μισές περίπου έχουν γίνει στην υγεία,2500 στο πυροσβεστικό σώμα ,1000 μελών ΔΕΠ και αλλού.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Παραδέχθηκε ότι δεν έχει γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση την τριετία 2015,16,17 .Ο Γενικός Γραμματέας συμπλήρωσε πως ούτε το 2018 θα γίνουν προσλήψεις στην εκπαίδευση, αλλά το 2019 θα είναι έτος προσλήψεων στην εκπαίδευση. Στην επισήμανση ότι και πέρυσι είχε ειπωθεί κάτι ανάλογο, δεν υπήρξε απάντηση. Ούτε για το τριετές σχέδιο προσλήψεων στην παιδεία-που συζητούσε υποτίθεται με τον κ.Γαβρόγλου -είχε να προσθέσει κάτι. Ανέφερε, γενικά και αόριστα,ότι με όλους τους υπουργούς συζητά τα θέματα των προσλήψεων,ως αρμόδια υπουργός.

3. Αξιολόγηση: Στο αίτημα της ΑΔΕΔΥ για άμεση κατάργηση της τροπολογίας για την αξιολόγηση,ζήτησε να άρει η ΑΔΕΔΥ την απεργία-αποχή.Κάτι τέτοιο απορρίφθηκε ασυζητητί από την ΕΕ.Πρότεινε τη σύσταση επιτροπής,με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ,στην οποία θα συζητηθούν όλες οι ενστάσεις που θέτει η ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση του Ν4369/16.Για το θέμα αυτό θα αποφασίσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ,όταν σταλεί σχετική πρόσκληση.

4. Κινητικότητα: Εντός των επόμενων ημερών θα γίνει ο β' κύκλος κινητικότητας και δεσμεύτηκε για τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ στις τριμελείς επιτροπές κινητικότητας(των φορέων υποδοχής).

Πηγή: alfavita.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια