Ελλάδα

Υπόθεση Siemens: Τα λεφτά μέσω Τσουκάτου κατέληξαν στο ΠΑΣΟΚ

Nέα τροπή στην υπόθεση της γνωστής υπόθεσης της Siemens και τις αποκαλύψεις για το ένα εκατομμύριο μάρκα του Τσουκάτου.

Nέα τροπή στην υπόθεση της γνωστής υπόθεσης της Siemens και τις αποκαλύψεις για το ένα εκατομμύριο μάρκα γνωστού στελέχους της εταιρείας που έφτασαν στα χέρια του άλλοτε συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Κ.Σημίτη, Θεόδωρου Τσουκάτου.

Παρ'ότι αρχικά ο  Τσουκάτος παραδέχθηκε ότι τα χρήματα  πέρασαν από αυτόν ως χορηγία του Χριστοφοράκου προς το  ΠΑΣΟΚ-  στα ταμεία του οποίου κατατέθηκαν, οι απαντήσεις του δεν φάνηκαν πειστικές.

"Τα χρήματα κατέληξαν στα ταμεία"

Στη δίκη για τη σύμβαση «8002» μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και του ΟΤΕ ο άλλοτε υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος ο Σπύρος Αυγερινός όμως κατέθεσε ότι  «τα χρήματα που πήρε ο Τσουκάτος από τη Siemens το 1999 κατέληξαν πράγματι στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ»

Ο κ. Αυγερινός τόνισε ότι όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, δεν γνώριζε πως τα χρήματα προέρχονταν από τη γερμανική εταιρεία.

Επεσήμανε, δε, ότι τώρα θεωρεί πως το ποσό αυτό ήταν χορηγία και δεν σχετίζεται με την υπόθεση της ανάθεσης στη Siemens του έργου της ψηφιακοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ.

«Ο Θόδωρος Τσουκάτος είχε φέρει περίπου 150 εκατ. δραχμές στο κόμμα τον Φεβρουάριο του 1999 αλλά τότε δεν ήξερα ότι ήταν από τη Siemens. Ήμουν μπροστά όταν είχε φέρει μέρος των χρημάτων και πήρε κουπόνια τα οποία καταστράφηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο» κατέθεσε ο μάρτυρας περιγράφοντας παράλληλα πως οι δεσμίδες κουπονιών ήταν μία συνήθης πρακτική να φτάνουν στα ταμεία του κόμματος χρήματα με αυτό τον τρόπο.

Ερωτηθείς σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν ο κ. Τσουκάτος παρέλαβε τα χρήματα από τον κ. Χριστοφοράκο για να ενισχύσει το κόμμα, απάντησε καταφατικά.

Έτσι σύμφωνα με anoixtoparathyro.gr το μαρτύριο του Τσουκάτου φαίνεται να παίρνει τέλος.

Έτσι  όμως αρχίζει το  μαρτύριο του Κ. Σημίτη. Ο Αυγερινός συμπλήρωσε ότι το να φτάνουν λεφτά στο κομματικό ταμείο εκείνη την περίοδο ήταν «συνήθης διαδικασία». Συνεπώς εφόσον τα λεφτά δεν ήταν για τον Τσουκάτο, αλλά για το  ΠΑΣΟΚ, κάποιος από το ΠΑΣΟΚ πρέπει - σύμφωνα με το δημοσίευμα- να εξηγήσει γιατί ο Χριστοφοράκος τους έστειλε λεφτά.

Σχόλια