default-image

Αυγενάκης: Η Κυβέρνηση άγεται… από την ανικανότητα του 2015

Ελλάδα
Αυγενάκης: Η Κυβέρνηση άγεται… από την ανικανότητα του 2015

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζει τα πρόσφατα τεκταινόμενα αναφορικά με τις εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Η ΝΔ και ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και της κρισιμότητας των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής, ακολουθούμε μια υπεύθυνη στάση, κρίνοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν οι ευθύνες της Κυβέρνησης στους χειρισμούς της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης.

Θεωρούμε αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα: για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, τα Ίμια είναι Ελληνικά και η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Είμαστε υπέρ μιας εθνικής συνεννόησης για τον περιορισμό της τουρκικής προκλητικότητας κι επιμένουμε στην ανάγκη ενημέρωσης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και άμεσης χάραξης εθνικής ενιαίας γραμμής.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κάνοντας βόλτες με στολές παραλλαγής μιλά για «καουμποϊλίκια ανατολικού τύπου», αλλά χθες και σήμερα δεν έχει προβεί σε ενέργειες ενημέρωσης των εταίρων και συμμάχων μας για την προκλητικότητα και την αποθράσυνση των γειτόνων μας.

Η αρχική ανικανότητα της Κυβέρνησης έχει αντικατασταθεί από την επικινδυνότητά της: επικίνδυνη για τη προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού! Επικίνδυνη για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας!».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News