Ελλάδα

Direct η καθημερινότητα προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία

Η συγκινητική προσπάθεια των παιδιών προσφύγων να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και το ότι τα ελληνικά σχολεία αποτελούν «γέφυρες» για τα παιδιά των προσφύγων.

Η συγκινητική προσπάθεια των παιδιών προσφύγων να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και το ότι τα ελληνικά σχολεία αποτελούν «γέφυρες» για τα παιδιά των προσφύγων απόψε στην εκπομπή DIRECT της ΚΡΗΤΗ TV.

Στα τμήματα υποδοχής σχολείων της Κρήτης χτυπάει η καρδιά της προσπάθειας των προσφυγόπουλων να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και πραγματικότητα.

Πώς προχωράει το πρόγραμμα φιλοξενίας, ποιες πρόοδοι καταγράφονται, ποια είναι η αποτύπωση της καθημερινότητας μέσα σε σχολεία που συνυπάρχουν τα παιδιά. 106 μαθητές φοιτούν από τον περασμένο Οκτώβριο στα σχολεία του νησιού.

Συγκινητικές οι εικόνες από την αποδοχή τους, τεράστιος ο αγώνας που καταβάλουν για να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα.

Μπορεί η Ελλάδα να γίνει δεύτερη πατρίδα τους και να φιλοξενήσει τα όνειρά τους. Απόψε ευθέως ή αλλιώς DIRECT το πρόγραμμα φιλοξενίας στα σχολεία των παιδιών μεταναστών, η πραγματικότητα και η στόχευση.

Στο στούντιο για το θέμα ο Γιώργος Τερζάκης, περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, η Ανδρονίκη Σπαθαράκη σχολική σύμβουλος και ο Νίκος Λέριος, διευθυντής 26ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στις 23:00 στην ΚΡΗΤΗ TV με την Ράνια Μωραΐτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια