Απειλητική επιστολή σε Κοτζιά & αντιδράσεις κομμάτων

Ελλάδα
Απειλητική επιστολή σε Κοτζιά & αντιδράσεις κομμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απειλητική επιστολή προς τον ίδιο και την οικογένειά του δέχθηκε ο Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Νίκος Τόσκας στον ΑΝΤ1.

«Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα», αναφερόταν στην επιστολή, την οποία έχουν στα χέρια τους οι Αρχές.

Η επιστολή εστάλη χθες και οι έρευνες για τον εντοπισμό των αποστολέων έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η επιστολή ήταν ανώνυμη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε πλευρά» την επιστολή και κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς, όπως είπε, «είναι προς το εθνικό συμφέρον να υπάρχει καλύτερο κλίμα».

Κοτζιάς: ΝΔ και εκκλησία να καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά

Ως ηθικούς αυτουργούς των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή του, χαρακτηρίζει ο Νίκος Κοτζιάς, με ανάρτησή του στο Τwitter, «συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια» που, όπως αναφέρει τον συκοφαντούν για να τον στοχοποιήσουν.

«Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κανείς», αναφέρει.

Τέλος ο υπουργός Εξωτερικών καλεί ΝΔ και Ιερά Σύνοδο να καταδικάσουν τις απειλές «χωρίς μεν και αλλά», όπως αναφέρει.

Η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά

Τι λένε τα κόμματα

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία πυροδότησε η απειλητική επιστολή που έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από αγνώστους, οι οποίοι του έγραψαν ότι «έχουμε τρεις σφαίρες για σένα».

Τι λένε τα κόμματα για την απειλητική επιστολή στον Κοτζιά

ΝΔ: Προφανώς καταδικάζουμε τις απειλές εναντίον Κοτζιά

Στην απερίφραστη καταδίκη της βίας «απ' όπου κι αν προέρχεται» προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις απειλές κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, η Πειραιώς αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης για το «ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους πολίτες».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται.

Και προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών.

Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες».

ΣΥΡΙΖΑ για απειλές κατά Κοτζιά: Να μπει τέλος στο κλίμα όξυνσης που καλλιεργείται για το Σκοπιανό

Την κατηγορηματική καταδίκη, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, των απειλών που δέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι απειλές που δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν έχουν θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία. Αναμένουμε την κατηγορηματική καταδίκη της συγκεκριμένης ενέργειας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Είναι ευθύνη όλων να μπει τέλος στο κλίμα όξυνσης που καλλιεργείται, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση για την ονομασία της πΓΔΜ» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απειλητική επιστολή στον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, καταδικάζει ως απαράδεκτη την αποστολή απειλητικής επιστολής προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, «ενέργεια η οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά, γιατί μπορεί να αξιοποιηθεί για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας του λαού».

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News