Ελλάδα

Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης στο 30ώρο

Την κάθετη αντίδραση τους διαμηνύουν μέσα από τις αποφάσεις τους Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες της Κρήτης.

Την κάθετη αντίδραση τους, στην απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει το ωράριο παραμονής των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες στις 30 ώρες, διαμηνύουν μέσα από τις αποφάσεις τους οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χανίων, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ και η Γενική Συνέλευση Προέδρων

Απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ

Σχετικά με το ζήτημα της παραμονής των συναδέλφων στα σχολεία, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να ακολουθήσουν τα ακόλουθα:

• Εκτελούμε κανονικά το ωράριο μας σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας.

• Εκτελούμε τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.

• Είναι προφανές ότι με τη λήξη αυτών των εξωδιδακτικών καθηκόντων αποχωρούμε από το σχολείο.

• Καλούμε τους Διευθυντές των σχολικών Μονάδων να κινηθούν σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου υπερασπίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

• Σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας Δ/ντών των σχ. Μονάδων καλούνται να συνεδριάσουν άμεσα οι Σύλλογοι Διδασκόντων.

Σε περίπτωση που η Διεύθυνση σχολείου αποφασίσει διαφορετικά, το ΔΣ της ΟΛΜΕ και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ θα αντιδράσουν άμεσα.

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης

Η προσπάθεια υποχρεωτικής 30ωρης παραμονής δεν θα περάσει!

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι κάθε προσπάθεια για υποχρεωτική 30ωρη παραμονή στο σχολείο, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, θα ακυρωθεί στην πράξη.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, σε όλα τα σχολεία, να διαφυλάξουν με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο τα εργασιακά μας δικαιώματα στην παραπάνω κατεύθυνση.

Κανείς/καμιά δεν είναι υποχρεωμένος/-η να κάθεται στο σχολείο πέραν του διδακτικού του ωραρίου, εφόσον ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν του έχει αναθέσει κάποια επιπλέον εξωδιδακτική εργασία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει ήδη αναθέσει από την αρχή της σχολικής  χρονιάς όλες τις εξωδιδακτικές εργασίες και είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για τον καθορισμό τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για νέες συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων με αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή.

Καλούμε τους διευθυντές των σχολείων να σεβαστούν τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και τους συναδέλφους να ενημερώνουν το ΔΣ της ΕΛΜΕ για τυχόν πιέσεις. Στέλνουμε μαζί την απόφαση της ΓΣ των Προέδρων και την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.

Για όλα τα παραπάνω παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη.

Ψήφισμα της ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ για το υποχρεωτικό 30ωρο

Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτες τις νέες ρυθμίσεις του 30ωρου για την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο, και αποφασίζει τη μη εφαρμογή του.

Καλούμε τους συνάδελφους να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως μέχρι τώρα. Αν επιχειρηθεί με οποιονδήποτε τρόπο να επιβληθεί το 30ωρο, δεν θα το εφαρμόσουμε με την κάλυψη των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια