default-image

Καμίνης: Καταστροφικό δημοψήφισμα για την ονομασία της πΓΔΜ

Ελλάδα
Καμίνης: Καταστροφικό δημοψήφισμα για την ονομασία της πΓΔΜ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταστροφικό θα ήταν ένα δημοψήφισμα για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ».

Όπως τόνισε ο κ. Καμίνης, μπορεί οι σφυγμομετρήσεις να λένε ότι η πλειονότητα θέλει δημοψήφισμα, ωστόσο μία υπεύθυνη πολιτική ηγεσία είναι υποχρεωμένη να μην οδηγήσει τα πράγματα σε μία θεσμική απόφαση τόσο σοβαρή, όπως είναι το δημοψήφισμα, που ουσιαστικά δεν θα μπορεί μετά να ανατραπεί πάρα μόνο με νέο δημοψήφισμα.

Αναφορικά με τη στάση του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι θα καθοριστεί αφού η κυβέρνηση καταλήξει σε συμφωνία, την οποία θα προτείνει στη Βουλή. «Υπήρξε η δήλωση της κυρίας Γεννηματά, η οποία ήταν πάρα πολύ νηφάλια και πάρα πολύ ζυγισμένη και σωστή. Πρέπει να δούμε πρώτα από όλα ποια είναι η κυβερνητική πρόταση, μετά και τη σημερινή συνάντηση στο Νταβός του κ. Τσίπραμε τον κ. Ζάεφ» επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Χρειάζεται συνολική λύση-πακέτο, που θα περιλαμβάνει και την άρση κάθε αλυτρωτισμού. Πρέπει, με πρωτοβουλία τής κυβέρνησης, να πρυτανεύσει διάθεση εθνικής συνεννόησης σ' αυτήν την ιστορία γιατί ταλαιπωρεί τη χώρα 25 χρόνια» υποστήριξε.

Επίσης, ο κ. Καμίνης επέκρινε την κυβέρνηση για την απόφασή της να ενημερώσει την ηγεσία της Εκκλησίας, πριν από τα πολιτικά κόμματα.

Σε ερώτηση για το επερχόμενο συλλαλητήριο στην Αθήνα, απάντησε ότι είναι υποχρεωμένος να δώσει άδεια για την πραγματοποίησή του. «Είναι μία πολιτική διαδήλωση και οπωσδήποτε είμαι υποχρεωμένος από το Σύνταγμα να δώσω άδεια και να διευκολύνω τους ανθρώπους να διαδηλώσουν τις πεποιθήσεις τους» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ωστόσο, παρατήρησε ότι «με το περιεχόμενό τους, τα συλλαλητήρια, δεν νομίζω ότι βοηθάνε, γιατί βλέπουμε τις φωνές που επικράτησαν. Από εκεί κρίνεται το αποτέλεσμα του συλλαλητηρίου. Οι φωνές που επικράτησαν με τους "γυφτοσκοπιανούς", με τους "αλήτες πολιτικούς", κ.λπ., νομίζω ότι πριμοδοτείται η άκρα δεξιά».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News