Ελλάδα

ΕΡΤ: «Λάθος» οι… δεκάδες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η ΕΡΤ, αναφορικά με την κάλυψη του χθεσινού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία.

Η ΕΡΤ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάλυψε ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ», τονίζοντας μάλιστα ότι αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο από τα ιδιωτικά κανάλια.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις κατηγορίες που προσάπτησαν στην ΕΡΤ για την αναφορά στα «δεκάδες άτομα που συμμετείχαν», απαντώντας χαρακτηριστικά: «αυτό οφείλεται σε ένα - εμφανές για κάθε καλόπιστο - ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετέδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης.

Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, αυτό οφείλεται σε ένα - εμφανές για κάθε καλόπιστο - ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά. Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ. Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μία ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια