Ελλάδα

Λάρισα: Αρκετά τα προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην πόλη της Λάρισας, αλλά και ευρύτερα στον νομό.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στην ηλεκτροδότηση ορισμένων περιοχών σε Τύρναβο, Αμπελώνα, Φαλάνη, Δασοχώρι και Άνω Αιγάνη, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο.

Στους Αγίους Αναργύρους μία κολόνα της ΔΕΗ πήρε φωτιά και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στην Αμυγδαλέα ένα μαντρί καταστράφηκε όταν ο δυνατός αέρας παρέσυρε την οροφή του.

Προβλήματα από την πτώση αντικειμένων καταγράφονται στην πόλη της Λάρισας τις τελευταίες ώρες, καθώς οι άνεμοι έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ κάποια αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από την πτώση δέντρων.

Επίσης, κάτοικοι της Λάρισας κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία να σπεύσει στο κέντρο της πόλης, καθώς ξεκόλλησε μία τέντα διαμερίσματος στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και υπήρξε κίνδυνος να πέσει στο πεζοδρόμιο.

Σημειώνεται, πως από το πρωί έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς δέχεται συνεχώς κλήσεις για αντικέιμενα που ενδέχεται να πέσουν και να προκαλέσουν ζημιές.

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Κέντρο του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, οι άνεμοι που πλήττουν την Λάρισα έφτασαν έως και 8 μποφόρ, ενώ αναμένεται να υπάρξει εξασθένηση μετά τις 19:00.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια