default-image

Μάνη: Ισόβια στον άντρα που σκότωσε για μια θέση πάρκινγκ

Ελλάδα
Μάνη: Ισόβια στον άντρα που σκότωσε για μια θέση πάρκινγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελάχιστα μείωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας την πρωτόδικη ποινή ενός 49χρονου που είχε σκοτώσει εν ψυχρώ τον 65χρονο θείο του όταν τσακώθηκαν για μια θέση στάθμευσης, τον Απρίλιο του 2013 στις Καλλονιές Μάνης, ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι νόμιζε πως ο άτυχος άντρας ήταν ο... διάβολος!

Ο δράστης είχε λογομαχήσει τρεις φορές με τον έναν ξάδελφό του, γιατί έπιανε τη θέση πάρκινγκ μπροστά στο σπίτι του και τον εμπόδιζε να φύγει. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και σημάδεψε με καραμπίνα τον ξάδελφό του, αλλά μπήκε στη μέση ο 65χρονος πατέρας του και θείος του δράστη ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα. Μάλιστα, είχαν τραυματιστεί από τα σκάγια η θεία και η 6χρονη (τότε) κόρη του ξαδέλφου του!

Παρά την κατάθεση ψυχιάτρου ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από μια μορφή σχιζοφρένειας, το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε μειωμένο καταλογισμό και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τεσσάρων ετών, μειώνοντας ελάχιστα την ποινή ισόβιας κάθειρξης και δέκα ετών που του είχε επιβληθεί για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News