Ελλάδα

Μπάχαλο στον ΟΑΣΑ: Χάθηκαν τα στοιχεία χιλιάδων επιβατών

Η εμπρηστική επίθεση αγνώστων στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα τον Δεκέμβριο είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν τα δεδομένα χιλιάδων επιβατών των μέσων μεταφοράς.

Πρόκειται για στοιχεία που είχαν αποσταλεί σε φακέλους στον Οργανισμό από την ΟΤΟΕ, αλλά και άλλους επαγγελματικούς φορείς, για μαζική έκδοση καρτών, ενημέρωσε ετεροχρονισμένα (στις 27 Δεκεμβρίου) το σωματείο των τραπεζοϋπαλλήλων η διοίκηση του ΟΑΣΑ.

Το είχαν αποκρύψει και τώρα ζητούν εκ νέου τα στοιχεία

Την καταστροφή των εγγράφων που βρίσκονταν στο κέντρο επεξεργασίας προσωποποιημένων καρτών του ΟΑΣΑ παραδέχεται σε επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Σκουμπούρης και ζητεί από τους επιβάτες να στείλουν εκ νέου τα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός αποκαλύπτει την καταστροφή των δεδομένων και καλεί τα μέλη της ΟΤΟΕ να προχωρήσουν σε επανυποβολή των στοιχείων στα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ. «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο, μετά από ενέργεια  δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σκουμπούρης. Ο αριθμός των φακέλων που εκτιμάται ότι χάθηκαν στα αποκαΐδια υπολογίζεται σε τουλάχιστον 3.000 από τις 5.000 κάρτες που εκδίδει ετησίως η ΟΤΟΕ.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια