Με αγριότητα χτύπησαν Έλληνες Ορθοδόξους στη Βηθλεέμ (video)

Ελλάδα
Με αγριότητα χτύπησαν Έλληνες Ορθοδόξους στη Βηθλεέμ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκάρει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και που δείχνει λεπτό προς λεπτό τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Βηθλεέμ την ημέρα των Θεοφανείων.  

Παλαιστίνιοι διαδηλωτές με ιδιαίτερη αγριότητα επιτέθηκαν εναντίον Ελλήνων Ορθοδόξων και της πομπής του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με πέτρες και λοστούς.

Υπενθυμίζεται ότι το πλήθος Παλαιστίνιων διαδηλωτών επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ' την ώρα που προσερχόταν για την Θεία Λειτουργία, στη Βηθλεέμ.

Οι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του πατριαρχείου να πουλήσει γη σε εβραϊκές κοινότητες, επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο πετώντας μπουκάλια και πέτρες, ενώ κάποιοι εξ' αυτών χτυπούσαν το όχημα με τις μπουνιές τους, φωνάζοντας του "Προδότη, Προδότη"! προτού απομακρυνθούν από τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας.

Τριών αυτοκινήτων από το κονβόι, αλλά όχι εκείνου που μετέφερε τον πατριάρχη, έσπασαν τα τζάμια.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Όπως σχολιάζει το Reuters, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων ιδιοκτητών γης στους Αγίους Τόπους και τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί επικρίσεις τόσο από Ισραηλινούς, όσο κι από Παλαιστινίους μετά την απόφαση του να πουλήσει "φιλέτα" γης σε επενδυτές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News