Ελλάδα

"Έξοδο από την ανεργία το Erasmus για τους νέους"

«Η νεολαία χρειάζεται ανοιχτούς ορίζοντες, καλύτερη παιδεία, έξοδο από την ανεργία», δηλώνει ο φυσικός, πανεπιστημιακός καθηγητής και ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης.

«Η νεολαία χρειάζεται ανοιχτούς ορίζοντες, καλύτερη παιδεία, έξοδο από την ανεργία», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φυσικός, πανεπιστημιακός καθηγητής και ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, με την ευκαιρία του νέου έτους.

«Το δρόμο», προσθέτει, «δείχνει το πρόγραμμα, Erasmus». Το εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα συμπλήρωσε 30 χρόνια λειτουργίας και από αυτό έχουν επωφεληθεί εκατομμύρια φοιτητές στο σύνολο των χωρών της ΕΕ, ενώ από την πρόσφατη επέκτασή του σε Erasmus+ επωφελούνται και οι νέοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γραμματικάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής: «Το καταξιωμένο πρόγραμμα Erasmus που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για τη νεολαία της Ευρώπης, δείχνει το δρόμο για το 2018.

Οι νέοι μας χρειάζονται ανοιχτούς ορίζοντες, καλύτερη παιδεία, έξοδο από την απειλή της ανεργίας. Αυτοί πρέπει να είναι οι στόχοι των νέων της Ευρώπης και εκεί εστιάζουν και οι δικές μου ευχές».

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια