default-image

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών /video

Ελλάδα
Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών /video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής έξω από το εφετείο Αθηνών στην Οδό Λουκάρεως.

To σημείο είχε αποκλειστεί έγκαιρα από την αστυνομία, αφού νωρίτερα στις 2:50 είχαν προηγηθεί 2 προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστου στα γραφεία ιστοσελίδας, με χρονικό περιθώριο 40 λεπτών.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχε τοποθετηθεί σε τσάντα, πυροδοτήθηκε στις 03.25.

Στο σημείο ήδη βρίσκεται το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φύλακας είδε δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα να αφήνουν μία τσάντα και να εξαφανίζονται. Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Αυτόπτης μάρτυρας: Ο καπνός από την έκρηξη φαινόταν από μακριά

Όπως δήλωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Καλλιόπη Χαβέλα, που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, «ο καπνός από την βόμβα στο Εφετείο φαινόταν από μακριά, δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη».

Η δημοσιογράφος που κατοικεί επί της Αλεξάνδρας, διαγωνίως απέναντι από το κτιριο του Εφετείου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, τόνισε ότι «όλοι οι περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, ενώ άμεσα αποκλείστηκε η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας από δύο περιπολικά».

Επίσης, «ένα ακόμα όχημα της αστυνομίας φώναζε στους κατοίκους να μην κατεβαίνουν στο δρόμο, αλλά να παραμείνουν στα σπίτια τους».

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.: Πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, λίγες ώρες μετά την ισχυρή έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών.

Ο κ. Χρονόπουλος έκανε λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Εφετείου αλλά και σε κτίρια που βρίσκονται απέναντι από αυτό και επεσήμανε ότι την έρευνα θα αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News