Ελλάδα

"Σφαγή" στη βουλή στη συζήτηση του προϋπολογισμού

'Αρχισε, στην Ολομέλεια της Βουλής, με ομιλίες βουλευτών, η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 η οποία θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Τρίτης με την ονομαστική ψηφοφορία.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Βρούτσης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Μάνος Κόνσολας, Νότης Μηταράκης και Χρήστος Μπουκώρος, επανακατέθεσαν τροπολογία για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου.

Οργή για το ΦΠΑ

Για το θέμα αυτό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί πλέον να υπεκφεύγει.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. ήταν δική της επιλογή και επιβεβαιώνεται, για μία ακόμη φορά, ότι  δεν διστάζει να υπερφορολογεί ακόμη και τα νησιά, υπονομεύοντας κάθε αναπτυξιακή προοπτική.

Τους καλούμε να κάνουν αποδεκτή  την τροπολογία που καταθέσαμε εκ νέου για την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά και να τη θέσουν σε ψηφοφορία.

Τα ψέματα τελείωσαν και σύντομα θα καταδειχθεί αν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενδιαφέρονται - έστω και στο ελάχιστο - για τους νησιώτες».

Απασφάλισε ο Δημήτρης Καμμένος

Απασφάλισε ο Δημήτρης Καμμένος στην Βουλή. Καταφέρθηκε εναντίον των 53 του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Θα πρέπει να σεβαστείτε εμένα και τους ΑΝΕΛ. Όλα έχουν ένα όριο και μιλώ επί προσωπικού και δεν περιμένω να με χειροκροτήσετε». Επι προσωπικού απάντησε στην Σια Αναγνωστοπούλου που τον αποκάλεσε μη σοβαρό. «Αν δεν είμαι εγώ σοβαρός θα πρέπει να σεβαστείτε την θετική μου ψήφο που είναι σοβαρή», είπε.

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμα ότι δυσαρεστήθηκε από την δήλωση των 53 που λένε ότι η υποχρεωτική και οδυνηρή συνεργασία με τους ΑΝΕΛ δεν θα αποτελέσει άλλοθι για κρίσιμα ζητήματα.

Η άγρια κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν ίσως το προοίμιο όλων όσο αναμένεται να διαδραματιστούν στην σημερινή συνεδρίαση όπου και αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών.

Πηγή: Newsit.gr

Σχόλια