default-image

Συνέδριο ΝΔ- Ποιες ομιλίες ξεχώρισαν στην δεύτερη ημέρα

Ελλάδα
Συνέδριο ΝΔ- Ποιες ομιλίες ξεχώρισαν στην δεύτερη ημέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το χαιρετισμό του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο, ξεκίνησαν οι εργασίες του 11ου συνεδρίου της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου

Την Κυριακή, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» όπου και παρακολουθούσε τις εργασίες του από κοντα η δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ TV, Νικολέτα Σφακιανάκη με τον οπερατέρ Φώτη Βαρδή, ξεχώρισε η παρουσία και ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο επίτροπος της Ε.Ε. για τη μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ομιλία, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε και από τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Εκτός από τις ομιλίες από βουλευτές και στελέχη του κόμματος, απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Νέα Δημοκρατία την Κυριακή, παράλληλα, κάλεσε τους Συνέδρους της να απαντήσουν σε 15 ερωτήματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πολιτικών επιλογών, καθώς και τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει ως αυριανή Κυβέρνηση.

Στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε και η πρώην βουλευτής του κόμματος, Μαριέττα Γιαννάκου, για την οποία οι παρευρισκόμενοι επεφύλασσαν ένα θερμό χειροκρότημα.

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόκειται για πραγματικά διλήμματα που απασχολούν τους πολίτες. Οι σύνεδροι μέσα από αυτή τη διαδικασία, δεν καλούνται απλά να επικυρώσουν τους προγραμματικούς άξονες τις Νέας Δημοκρατίας, αλλά να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση τους με ψηφοφορία σε κάλπες.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ 11ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μεταξύ άλλων οι σύνεδροι κλήθηκαν να απαντήσουν ποιο θέλουν να είναι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης κυβέρνησης, αν πρέπει να περάσει η διαχείριση της πρωτοβάθμιας υγείας στους δήμους, αν πρέπει να καθιερωθεί κατώτατος βαθμός εισαγωγής στα πανεπιστήμια κ.λ.π.

Να σημειωθεί πάντως ότι και οι δύο μέρες ολοκληρώθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση για τα στελέχη του κόμματος, με το μήνυμα της ενότητας όπως σχολίαζαν να αποτελεί ένα δυνατό ατού του συνεδρίου αυτού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ

Ντ. Μπακογιάννη: «Θα πάρουμε αποφάσεις, θα αναλάβουμε δεσμεύσεις»

«Βρισκόμαστε σε μια γιορτή της δημοκρατίας. Στο συνέδριο θα πάρουμε αποφάσεις και θα αναλάβουμε δεσμεύσεις για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό. Πρόγραμμα ρεαλιστικό και τολμηρό που όταν υλοποιηθεί θα έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη στην ομιλία της στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενη στον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου που είχε μιλήσει λίγο νωρίτερα, η κα Μπακογιάννη τον ευχαρίστησε γιατί απέδειξε, όπως είπε, πως υπάρχει άλλος δρόμος. «Θα το κάνουμε όπως η Κύπρος και η Πορτογαλία. Εδώ μπροστά μας είναι ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε» είπε, προσθέτοντας πως στη ΝΔ υπάρχει ένα αίσθημα δικαίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αυγενάκης: Όραμά μας μία Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει

«Σήμερα που το κύμα του λαϊκισμού ξεθυμαίνει στις βραχώδεις ακτές της πραγματικότητας, χρειάζεται ενότητα μεταξύ των Ελλήνων και μια ρεαλιστική πρόταση για το μέλλον», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Β. Κικίλιας: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών

Ο Βουλευτής Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο 11ο Συνέδριο που πραγματοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο το κόμμα και ανέφερε μεταξύ άλλων:

"Μεγάλο πράγμα στη ζωή ο σεβασμός στην πείρα, στα χρόνια της προσφοράς. Στους μαχητές και αγωνιστές της Παράταξής μας και, κυρίως, στους ανώνυμους, στους αγνώστους, στους πραγματικά ανιδιοτελείς. Όλους εσάς τιμώ και αγαπώ, κύριες και κύριοι, νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισσες, με όλη μου την καρδιά. Στους τίτλους τέλους όμως της Μεταπολίτευσης και στην απαρχή μιας νέας εποχής για την κοινωνία, τη Χώρα και φυσικά τη Ν.Δ., το λόγο έχουν κυρίως οι γενιές που έρχονται.

Είναι η γενιά των 360 ευρώ που επεφύλαξε ο κ. Τσίπρας στους νέους που έμειναν και είναι "τυχεροί" έναντι των συνομήλικων τους που δεν έχουν δουλειά. Ένας  νέος άνθρωπος στους δύο σήμερα στην Ελλάδα, είναι άνεργος έναντι των υπολοίπων, που ξενιτεύτηκαν για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Και τα προσόντα, οι ικανότητες και η ηγετικότητα τους λείπουν από την Πατρίδα μας. Μια ολόκληρη γενιά, η επόμενη γενιά, στο περιθώριο της κοινωνίας, παραδομένη στη μιζέρια της Ελλάδας των Συριζοφρουρών, του κ. Τσίπρα και της παρέας του".

Αποστολή - Αθήνα: Νικολέτα Σφακιανάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News