Ελλάδα

Εγκύκλιος η τσάντα στο σχολείο -Από πότε σε όλα τα σχολεία

Γεγονός που σημαίνει πλέον ότι κάποια Σαββατοκύριακα οι μαθητές δεν θα έχουν διαβάσματα αλλά θα έχουν σίγουρα περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Έρχεται το "Happy Fridays" των μαθητών το οποίο αν μη τι άλλο θα σκορπίσει χαρά σίγουρα στους μαθητές αλλά και στους γονείς τους καθώς με συγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, δίδεται η δυνατότητα στους μαθητές να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο την Παρασκευή και να την ξαναπαίρνουν την Δευτέρα με την επιστροφή τους δηλαδή στο σχολείο.

Αυτή ήταν η είδηση που είχε αναρτήσει προ ημερών το neakriti.gr, προκαλώντας ενθουσιασμό σε μαθητές , γονείς και εκπαιδευτικούς με παραπάνω από 20 σχολεία στο νησί να προχωρούν σε πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ -Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Πλέον από πρόγραμμα του Υπουργείου γίνεται εγκύκλιος η οποία και θα εφαρμοστεί σε όλα τα δημόσια δημοτικά σχολεία της χώρας από τον Ιανουάριο του 2018.

Πατήστε εδώ για να δείτε την εγκύκλιο

Μία εγκύκλιο που ορίζει την εφαρμογή του προγράμματος « Η τσάντα στο σχολείο»   στους μαθητεiς οiλων των Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων της χωράς,  απόi τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Ιούνιο του ιδίου εiτους και μετέπειτα απόi την έναρξη κάθε διδακτικούi έτους έως την λήξη του, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, στο σχολείο. H τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα.

Για την εφαρμογή του προγράμματος το κάθε Δημοτικό Σχολείο θα πρέπει να ακολουθήσει τις εξής διαδικασίες :

1. Ο Διευθυντηiς/τρια του Σχολειiου συγκαλειi σε εiκτακτη συνεδριiαση το Συiλλογο Διδασκοiντων του σχολειiου με αντικειiμενο την υλοποιiηση της συγκεκριμεiνης δραiσης.

2. Ο Συiλλογος Διδασκοiντων αποφασιiζει και οριiζει τα Σαββατοκυiριακα που θα υλοποιηθειi η δραiση και συνταiσσει σχετικοi πρακτικοi.

3. Οι εκπαιδευτικοιi του σχολειiου, πριν την εiναρξη της δραiσης, ενημερωiνουν τους μαθητεiς και τις μαθηiτριες της ταiξης τους για την εν λοiγω δραiση και τις ενδεχοiμενες μεταβολεiς και προσαρμογεiς που θα προκυiψουν στη σχολικηi καθημερινοiτητα.

Στη συνεiχεια:

1. Ο Διευθυντηiς/τρια του Σχολειiου συνταiσσει και διανεiμει επιστοληi προς τους γονειiς των μαθητωiν του σχολειiου του, για την ενημεiρωσηi τους σχετικαi με τη νεiα δραiση και τον χροiνο υλοποιiησης αυτηiς.

2. Ο Συiλλογος Διδασκοiντων του σχολειiου, αποφασιiζει για πρακτικαi ζητηiματα και ιδιαιτεροiτητες που μπορειi να αναδυθουiν οiπως, η συνεννοiηση μεταξυi των εκπαιδευτικωiν της σχολικηiς μοναiδας για το προiγραμμα της Δευτεiρας, ο εiλεγχος εκ μεiρους των μαθητριωiν και των μαθητωiν του περιεχομεiνου της σχολικηiς τσαiντας που θα αφηiσουν στο σχολειiο για το Σαββατοκυiριακο, συiμφωνα παiντα με το Ωρολοiγιο Προiγραμμα του σχολειiου.

3. Ο Συiλλογος Διδασκοiντων δυiναται να αποφασιiσει την εφαρμογηi της δραiσης και σε περισσοiτερα του ενοiς Σαββατοκυiριακα τον μηiνα.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας στην εγκύκλιο "η πρωτοβουλιiα αυτηi δεν ισοδυναμειi με εγκαταiλειψη της μελεiτης ηi αiλλων δημιουργικωiν εργασιωiν, τις οποιiες οι μαθητεiς και οι μαθηiτριες δυiνανται να υλοποιουiν κατ' οιiκον σε ατομικηi ηi και ομαδικηi βαiση, συνδυαiζοντας ενιiοτε τη διασκεiδαση και το συνεργατικοi πνευiμα με τη μαiθηση".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια