Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε ο Ξενώνας ασθενών τελικού σταδίου «Γαλιλαία»

Χαιρετισμό στα εγκαίνια του Ξενώνα Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, απηύθυνε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε πως το νόημα της ζωής είναι να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας.

Στα εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε, ότι είναι χρέος όλων μας «να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον άνθρωπο».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο πρωταρχικό έργο της Εκκλησίας, το οποίο είναι η διδασκαλία του Χριστού και η πνευματική ζωή, «αλλά δεν σταματάμε εδώ», τόνισε και σημείωσε ότι «το συμπληρωματικό έργο είναι ο άνθρωπος που είναι κοντά μας. Να ενδιαφερθούμε και να τον φροντίσουμε σαν να είναι η εικόνα του Θεού».

Σε αυτό το σημείο, έκανε λόγο για το ερώτημα που προκύπτει - κατά πολλούς - στις στερνές ώρες της ζωής του ανθρώπου που ταλαιπωρείται: ναι ή όχι στην ευθανασία; «Έρχεται, όμως, η μεγάλη αγάπη για τον άνθρωπο και λέει "όχι". Αυτή την εικόνα του Θεού, αυτόν τον άνθρωπο, οφείλουμε να τον υπηρετήσουμε μέχρι της τελικής του πνοής», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Πρόσθεσε, επ' αυτού, ότι «οι άνθρωποι που ασπάζονται αυτήν την πλευρά της ζωής, παλεύουν να χτίσουν προσπάθειες και χώρους ώστε ο άνθρωπος να έχει την αγάπη και την ευεργεσία μέχρι να κλείσει τα μάτια του». Ακολούθως, συνεχάρη και ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο, για το σημαντικό έργο το οποίο εγκαινιάστηκε.

Κατόπιν, ο μητροπολίτης Μεσογαίας αναφέρθηκε στην ιστορία και στο όραμα της συγκεκριμένης δομής και εν συνεχεία παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με τις δομές, καθώς και τις ευχαριστίες των ασθενών.

Στα εγκαίνια έδωσαν το «παρών» βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, κληρικοί και πλήθος κόσμου. Τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και ο διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του αρχιεπισκόπου, αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

Πηγή: iapopsi.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια