default-image

Kόντρα Κοντονή - δικαστών, κάνουν λόγο για ωμή παρέμβαση

Ελλάδα
Kόντρα Κοντονή - δικαστών, κάνουν λόγο για ωμή παρέμβαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κατήγγειλε τον αρμόδιο υπουργό, Σταύρο Κοντονή, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ενώσεως Εισαγγελέων, αναφορικά με την κριτική που άσκησε ο τελευταίος για πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο περί πόθεν έσχες των τους δικαστικών λειτουργών.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Νίκος Σακελλαρίου που ήταν παρών στη γενική συνέλευση των εισαγγελέων ως προσκεκλημένος, αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού ο οποίος άσκησε κριτική στο Συμβούλιο της Επικρατείας έλαβε το λόγο.

Αναφέρθηκε σε «ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης από τον υπουργό», ενώ τόνισε ότι το σχετικό θέμα με το πόθεν έσχες των δικαστικών είναι ακόμη σε εκκρεμότητα στο ανώτατο δικαστήριο.

Εντονη κριτική ασκήθηκε στον υπουργό και από τον πρόεδρο της Ενώσεως Εισαγγελέων Δημήτρη Ασπρογέρακα σχετικά με όσα ο υπουργός ανέφερε για καθυστερημένη έκδοση του βουλεύματος για τα στημένα από το Συμβούλιο Εφετών.

Την ίδια στιγμή, ο εφέτης Νίκος Σαλάτας αναφερόμενος στην κριτική του υπουργού για τις ανακοινώσεις των δικαστικών ενώσεων επί διαφόρων θεμάτων - πέραν των αρμοδιοτήτων τους - αφού δέχθηκε την κριτική ανέφερε με νόημα πως «δεν μπορεί ο υπουργός να έρχεται για να μας μαλώσει».

H παρέμβαση του προέδρου του ΣτΕ

«Μετά την τελευταία τοποθέτησή μου ανήμερα της επετείου αποκατάστασης της δημοκρατίας ήλπιζα να είχε τερματιστεί η στείρα αντιπαράθεση δικαιοσύνης  κυβέρνησης. Είδα όμως η αντιπαράθεση αυτή να αναζωπυρώνεται σήμερα σε αυτή την αίθουσα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Καταγγέλλω ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Υποδείξεις δεν δεχόμεθα από πουθενά  Είμαστε σε δύσκολο σταυροδρόμι. Είμαστε στο σκοτάδι που μας έβαλαν τα μνημόνια. Χρειάζεται ενότητα .Δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να διανοούνται ότι δεν υπάρχουν δικαστήρια. Καλώ για τελευταία φορά  σε αυτοσυγκράτηση. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ για τον πόθεν έσχες γιατί η υπόθεση βρίσκεται σε διάσκεψη. Οι δικαστικές αποφάσεις, θέλει, δεν θέλει κανείς πρέπει να γίνονται σεβαστές γιατί αυτό ορίζει το Σύνταγμα. Τη δημοκρατική νομιμοποίηση μας την παρέχει το Σύνταγμα. Υπάρχουν όρια στα λόγια. Παρουσία μου κύριε υπουργέ ήταν άκαιρη η παρέμβαση. Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να υιοθετήσω τέτοιους τόνους. Δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις στην άσκηση των καθηκόντων μας» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίου.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News