Ελλάδα

Σε βίντεο το μίνι διπλωματικό επεισόδιο Ερντογάν – Αμανατίδη

Καρέ - καρέ μεταδόθηκε το «μίνι» διπλωματικό επεισόδιο που είχαν ο Ταγίπ Ερντογάν με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στο μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ το οποίο επισκέφθηκε ο Ερντογάν την Παρασκευή στην Κομοτηνή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο Ταγίπ Ερντογάν βλέποντας τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σχολείο και ενώ είχε συμφωνηθεί να μιλήσει μέσα στο σχολείο στους μαθητές, ζήτησε μικρόφωνο για να μιλήσει στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος.

Ο Γιάννης Αμανατίδης του ανταπάντησε ότι υπήρχε μικροφωνική εγκατάσταση μέσα στο σχολείο για να μιλήσει στους μαθητές όπως είχαν συμφωνήσει, αλλά ο Ερντογάν επέμενε. Βλέποντας ότι δεν του άλλαζε γνώμη του είπε ότι να μιλήσει στον κόσμο αλλά να του επιτρέψει να απευθύνει κι εκείνος έναν χαιρετισμό.

«Υπάρχει ένα σύστημα ήχου; Υπάρχει πρόβλημα;», ρωτάει ο Ερντογάν.

«Κύριε πρόεδρε είναι αυτό που είχαμε συμφωνήσει και για λόγους ασφαλείας. Αν θέλετε να κάνετε χαιρετισμό μπορείτε από τα μικρόφωνα του σχολείου που υπάρχουν μέσα. Σας περιμένουν στις αίθουσες δυο τμήματα παιδιών για να μιλήσετε στα παιδιά που κάνουν μάθημα», του είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αμανατίδης.

Ο Ερντογάν επιμένει: «Δεν μπορεί να πάρει το μικρόφωνο από μέσα και να μιλήσει εδώ;» ρωτάει η διερμηνέας.

«Δεν ξέρω αν είναι εύκολο αυτό», απαντά ο κ. Αμανατίδης και λέει: «Απλώς θα με αφήσετε κι εμένα να πω δυο λόγια μετά από εσάς».

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι μετά την δημοσιοποίηση του επεισοδίου, κυβερνητικές πηγές επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. «Κανένα διπλωματικό επεισόδιο δεν υφίσταται στη Θράκη, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ, όλα πηγαίνουν βάσει του συμφωνηθέντος προγράμματος» ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Πηγή: newsit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια