Ελλάδα

«Καρφώνουν» Γαβρόγλου οι φοιτητές Εργοθεραπείας

Οι φοιτητές Εργοθεραπείας των ΤΕΙ Αθήνας με μία επιστολή - καταγγελία μιλούν για το λειτούργημα τους και το… «πετσόκομμα» που δέχεται το τμήμα τους.

Αναφερόμενοι στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, γράφουν:

"Τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα δραστηριοποιείται στις επιστήμες υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και στόχος είναι να καταστήσει τα άτομα με αναπηρία ικανά να συμμετέχουν στην καθημερινή τους ζωή. Μέσα από την συμμετοχή σε έργα και δραστηριότητες, η Εργοθεραπεία προάγει την υγεία και προωθεί την ποιότητα ζωής.

Τι θα πείτε στις οικογένειες ατόμων με αυτισμό, ατόμων με ψυχικές διαταραχές, ηλικιωμένων με Alzheimer, ατόμων με κινητικά προβλήματα και όλων των υπολοίπων;

Νόμος Γαβρόγλου για την πανεπιστημιοποίηση

· Συγχώνευση διαφορετικών επιστημονικών πεδίων και κατάργηση τμημάτων, ΤΕΙ Αθήνας - ΤΕΙ Πειραιά, για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μειώνοντας σε 21 τα τμήματα από 37.

· Εκβιασμός προς τα τμήματα: συγχώνευση και Πανεπιστήμιο ή μετατροπή σε προγράμματα διετούς φοίτησης ενισχύοντας ιδιωτικά συμφέροντα (υποβάθμιση όπως και να έχει)

· Κλείνει μοναδικά τμήματα στην Ελλάδα αντί να προστατέψει επαγγέλματα που αναπτύσσονται ραγδαία

· Απολύει έκτακτους καθηγητές, δεν προσλαμβάνει μόνιμους, για να εξαναγκάσει τις συγχωνεύσεις

· Διακυβεύονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών και επαγγελματιών

Απαιτούμε αυτόνομη Εργοθεραπεία

Το τμήμα λειτουργεί από το 1977, το επάγγελμα έχει 0% ανεργία και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Απαιτούμε πρόσληψη τουλάχιστον 3 μελών ΔΕΠ (καθηγητές) για να παραμείνουμε αυτόνομοι. Ο Υπουργός να σταματήσει την υποβάθμιση του επαγγέλματος μας, καθώς και των υπολοίπων, στο βωμό της δήθεν αναβάθμισης. Παγκόσμιοι και Ευρωπαικοί σύλλογοι καταγγέλουν τον Υπουργό για αυτήν την απόφαση. Στηρίζουμε και τα υπόλοιπα τμήματα των ΤΕΙ. Να μην περάσει καμία συγχώνευση.

Υ.Γ.: Κ. Υπουργέ τι θα κάνετε όταν εσείς ή συγγενής σας χρειαστεί Εργοθεραπεία;

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια