default-image

Κατά του Ερντογάν κατέβηκαν στους δρόμους οι Αθηναίοι

Ελλάδα
Κατά του Ερντογάν κατέβηκαν στους δρόμους οι Αθηναίοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα η πορεία που πραγματοποιούν οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και πολιτικές επιτροπές Κούρδων και Τούρκων, ενάντια στην επίσκεψη στην Αθήνα του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης σύνθημα «Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες», οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ζητούν απελευθέρωση των 9 Κούρδων και Τούρκων συλληφθέντων.

«Καλούμε τον λαό της Ελλάδας να υπερασπιστεί τους αγωνιστές από την Τουρκία και να εκφράσει την διεθνιστική αλληλεγγύη του απέναντι στις διώξεις των ιμπεριαλιστών και των συνεργατών τους γιατί ο αγώνας των καταπιεσμένων λαών είναι κοινός.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει την συνεργασία της με τον τούρκικο φασισμό και να αφήσει άμεσα ελεύθερους τους 9 αγωνιστές που προσήγαγε με βασανιστήρια», επισημαίνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει αποκλείσει τις «εξόδους» προς το Σύνταγμα από τις οδούς Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου, με κλούβες από το ύψος των οδών Σίνα, Εδουάρδου Λω και Χρήστου Λαδά αντίστοιχα, καθώς ο τούρκος πρόεδρος διαμένει στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».

Όπως αναφέρει ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την κινητοποίηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, στηρίζουν οι πολιτικές οργανώσεις, τα εργατικά σχήματα και οι συλλογικότητες με αλφαβητική σειρά

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News