default-image

Στη δημοσιότητα ευρήματα από τα σπίτια των 9 Τούρκων

Ελλάδα
Στη δημοσιότητα ευρήματα από τα σπίτια των 9 Τούρκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρήματα έδωσαν στη δημοσιότητα οι αστυνομικές αρχές από την έρευνα που διεξήχθη στα διαμερίσματα των εννέα Τούρκων που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα με την κατηγορία της τρομοκρατίας και για συμμετοχή στην ακροδεξιά τουρκική οργάνωση DHKP-C.

Ενα μόλις 24ωρο μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των πλαστών ταυτοτήτων με τα οποία οι κατηγορούμενοι κινούνταν και μίσθωναν ακίνητα, η αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα ενδεικτικές φωτογραφίες από το μεγάλο όγκο των πειστηρίων που βρέθηκαν σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα.

Ανάμεσα στις φωτογραφίες μπορεί να διακρίνει κανείς αντικείμενα που χρησιμεύουν στην κατασκευή πυροδοτικών μηχανισμών, όπως το ρολόι ή το κινητό τηλέφωνο.

Ανάμεσα στα ευρήματα των αρχών συγκαταλέγονται και πυροκροτητές, αλλά και χημικές ουσίες, οι οποίες σύμφωνα με την αστυνομία χρησιμεύουν στην παρασκευή εκρηκτικής ύλης.

Ακόμη, στις φωτογραφίες απεικονίζεται ένας μεταλλικός σωλήνας, ο οποίος υπό προϋποθέσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδιος εκτοξευτήρας, αλλά και ένα μανταλάκι, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή παγιδευμένου φακέλου με εκρηκτικά, όπως σημειώνει η αστυνομία.

Στο πλαίσιο της τρέχουσας έρευνας η αστυνομία επιθυμεί να ρίψει φως στα σχέδια των συλληφθέντων και να διαπιστώσει αν σκόπευαν να πραγματοποιήσουν κάποια βομβιστική επίθεση στην Ελλάδα και αν ναι ποιος θα ήταν ο στόχος, γεγονός που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο περιθώριο της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, η οποία οριστικοποιήθηκε για τις 7-8 Δεκεμβρίου.

Η προσοχή των αρχών στρέφεται επίσης και στην εξερεύνηση των δεκάδων ψηφιακών πειστηρίων (USB και λάπτοπς), που βρέθηκαν στα σπίτια τους, καθώς όπως εκτιμάται αναμένεται να περιέχουν στοιχεία που θα αποκαλύψουν τα σχέδια και τις προθέσεις τους.  Στο πλαίσιο αυτό, αρμόδιοι αστυνομικοί αποκάλυψαν ότι οι ύποπτοι έκαναν απελπισμένες προσπάθειες να τα εξαφανίσουν, φοβούμενοι -ενδεχομένως- ότι το περιεχόμενό τους θα «πρόδιδε» κρίσιμα στοιχεία για τη δράση τους.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News