Ελλάδα

Αθήνα: Διπλή έρευνα εισαγγελέα για το ξύλο στο Ειρηνοδικείο

Διπλή έρευνα για τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η έρευνα διατάχθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν παράνομες πράξεις τόσο των αστυνομικών όσο και μελών των συλλογικοτήτων.

Παράλληλα, έρευνα θα γίνει και μετά την αναφορά που κατέθεσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, στρεφόμενος σε βάρος των αστυνομικών, υποστηρίζοντας ότι έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και βίας σε βάρος των διαμαρτυρομένων.

Πεδίο μάχης το Ειρηνοδικείο

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη το Ειρηνοδικείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε ΜΑΤ και διαδηλωτές-μέλη των συλλογικοτήτων.

Τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών και αλληλέγγυοι επιχείρησαν να ματαιώσουν τη διενέργιεά τους. Οι «Δεν Πληρώνω» επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών προσπαθώντας να μπουν μέσα στη δικαστική αίθουσα για να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς.

Τα ΜΑΤ επενέβησαν και άρχισαν να χτυπούν με γκλομπ τους συγκεντρωμένους, ενώ έριξαν και χημικά στους εσωτερικούς χώρους του Ειρηνοδικείου.

Οι αλληλέγγυοι πετούσαν αντικείμενα, ενώ άδειασαν και δύο πυροσβεστήρες εναντίον των αστυνομικών.

Η κατάσταση έγινε ασφυκτική και υπήρξαν τραυματίες. Ένας άνδρας τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτζώκας μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», με αναπνευστικά προβλήματα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε ήταν ότι την επόμενη μέρα ματαιώθηκαν όλες οι δίκες, καθώς η ατμόσφαιρα παρέμενε αποπνικτική. Έτσι, αντί για δίκες, την Πέμπτη στο Ειρηνοδικείο έγινε μόνο φασίνα.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια