default-image

Ο Μικρός Πρίγκιπας «ζωντάνεψε» στον τοίχο Κρητικού σχολείου

Κρήτη
Ο Μικρός Πρίγκιπας «ζωντάνεψε» στον τοίχο Κρητικού σχολείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μοναδική εικαστική παρέμβαση από την ομάδα UrbanAct, μετέτρεψε τον τοίχο του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων σε ένα έργο τέχνης, με θέμα το κλασικό αριστούργημα του Αντουάν Εξυπερύ Μικρός Πρίγκιπας.

Τα μέλη της ομάδας αποδεχόμενα πρόσκληση της Διεύθυνσης του Σχολείου, έβαλαν χρώμα στην καθημερινότητα των μαθητών μεταφέροντας παράλληλα με την τέχνη του τα μηνύματα της φιλίας και της χαράς των μικρών απολαύσεων της ζωής.

Τη θέση του άχαρου γκρίζου στον τοίχο του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και Νηπιαγωγείου πήρε ο Μικρός Πρίγκιπας.

Σε μια τοιχογραφία χώρεσε ο μικρός πλανήτης του αγαπημένου ήρωα, που απολαμβάνει το ηλιοβασίλεμα μαζί με το λουλούδι που αγαπά. Τα παιδιά των δύο νηπιαγωγείων και του 11ου δημοτικού σχολείου Χανίων, καλούνται να αφουγκραστούν τα μηνύματα του Μικρού Πρίγκηπα.

Ποια είναι η ομάδα UrbanAct;

Η ομάδα UrbanAct προωθεί την τέχνη και τις εναλλακτικές μορφές πολιτισμού με ιδιαίτερη έμφαση στις δημόσιες τοιχογραφίες. Έργα της κοσμούν τα τελευταία χρόνια πολλά κτίρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Στην Κρήτη, ο Μικρός Πρίγκηπας είναι η τρίτη τοιχογραφία της.

Νέοι καλλιτέχνες που συγκροτούν τη συγκεκριμένη ομάδα βάζουν τη δική τους ξεχωριστή πινελιά στο γκρίζο των πόλεων αλλά και στη μονοχρωμία σχολικών κτιρίων τα οποία κυριολεκτικά μεταμορφώνουν χάρη στο μεράκι τους για τις δημόσιες τοιχογραφίες.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News