Ελλάδα

Στάση εργασίας για την προσχολική αγωγή στο Ηράκλειο

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί φορείς του νομού Ηρακλείου, αναφορικά με την προσχολική αγωγή.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικοί φορείς του νομού Ηρακλείου, αναφορικά με την προσχολική αγωγή.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Εκπαίδευση Κρήτης.

Οι φορείς απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή στην 3ωρη στάση εργασίας για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού-ολοήμερου, που κήρυξαν η ΔΟΕ και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και "Φαιστός".

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η "Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών" αναφέρει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για την προσχολική αγωγή, τα οποία, μεταξύ άλλων, είναι τα εξής:

«Εδώ και τώρα δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά! Όλα τα νήπια και προνήπια στο δημόσιο Νηπιαγωγείο με τη δημιουργία άμεσα όλων των απαραίτητων υποδομών! Να λειτουργήσει παντού ολοήμερο Νηπιαγωγείο χωρίς περιορισμούς! Όλα τα παιδιά κάτω των 4 ετών σε δημόσιους παιδικούς σταθμούς, χωρίς κουπόνια και voucher! Άδεια ανατροφής στις αναπληρώτριες/τες και σε όλες τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα, ώστε τα βρέφη ως ενός έτους να μένουν με τη μητέρα τους!».

Σχόλια