default-image

Επεισόδια σε όλη τη χώρα σε πορείες για το Πολυτεχνείο

Ελλάδα
Επεισόδια σε όλη τη χώρα σε πορείες για το Πολυτεχνείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από ένταση και επεισόδια αμαυρώνεται για μία ακόμη φορά η επέτειος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σε πόλεις της Ελλάδα.

Επεισόδιο σημειώθηκε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην Αθήνα μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου και κατά την αποχώρηση του μπλοκ των αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστα άτομα που ήταν συγκεντρωμένα μπροστά στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού και δεν είχαν σχέση με την πορεία, πέταξαν φωτοβολίδες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που ακολουθούσε τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Λίγα λεπτά αργότερα στην συμβολή των οδών Λ. Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους υπήρξε νέα ένταση μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων που αποχωρούσε από την πορεία με τα ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και διέλυσαν τους νεαρούς.

Τραυματισμός γυναίκας

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μεταφέρθηκε η γυναίκα που τραυματίστηκε απόψε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τραυματισθεί στο πόδι και αναμένεται να χειρουργηθεί. Η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Πρόκειται για δικηγόρο η οποία συνομιλούσε με φωτορεπόρτερς στη συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη.

Η γυναίκα δέχθηκε φωτοβολίδα στο γόνατο η οποία εκτοξεύτηκε με αυτοσχέδιο πυροσωλήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η φωτοβολίδα εκτοξεύτηκε από εκτοξευτήρα στυλό.

Επεισόδια στην Πάτρα

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 8:00 το βράδυ στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδα κουκουλοφόρων που βρισκόταν στο τέλος πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν κοντά στο αστυνομικό μέγαρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και απώθησαν τους κουκουλοφόρους προς το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου.

Στην συνέχεια οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και απομακρύνθηκαν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουν τυχόν νέα επεισόδια.

Θεσσαλονίκη: Ένταση κατά την ολοκλήρωση της πορείας

Ένταση έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όπου άτομα που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κ.ά. αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία.

Ενώ ο κύριος όγκος της πορείας διαλύθηκε, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου, η ομάδα των διαδηλωτών, που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντεξουσιαστικό χώρο, κατέληξε στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου νεαρά άτομα έβγαλαν από το κτίριο της σχολής τραπέζια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, με στόχο να αποκλείσουν το δρόμο. Ταυτόχρονα, μια άλλη ομάδα άρχισε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ευθείας τροχιάς με πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν παραταχθεί στο ύψος του Παλέ Ντε Σπορ.

Μέχρι αυτοί την ώρα οι νεαροί κατά διαστήματα εξέρχονται από τους χώρους του ΑΠΘ, εκτοξεύουν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Πηγή: ΑΠΕ  - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News