default-image

Κατερίνη: «Ποτάμια» οι δρόμοι, 300 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ελλάδα
Κατερίνη: «Ποτάμια» οι δρόμοι, 300 κλήσεις στην Πυροσβεστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες και η Πιερία, με τον νομό να «δοκιμάζεται» από τις πλημμύρες, όπως και πολλές άλλες περιοχές στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με το eleftherostypos.gr, τρένο ακινητοποιήθηκε μεταξύ Λιτοχώρου - Κατερίνης λόγω της  κακοκαιρίας, ενώ οι επιβάτες μεταφέρονται με λεωφορεία του ΟΣΕ στον προορισμό τους. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, η κίνηση των οχημάτων έχει διακοπεί στην εθνική οδό στον κόμβο της Νέας Εφέσου και στην άνοδο και στην κάθοδο, καθώς και στους παραδρόμους.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για την μεταφορά 30 ατόμων σε ασφαλή σημεία, μεταξύ αυτών και τρεις βοσκούς από τη Νέα Έφεσσο.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης, η πυροσβεστική υπηρεσία μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Έχουν συγκροτηθεί 10 συνεργεία με 25 πυροσβέστες, ενώ όλα τα περιστατικά μέχρι στιγμής αντιμετωπίζονται ομαλά.

Λόγω της κακοκαιρίας, αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νομό Πιερίας θα είναι κλειστά.

Πηγή: protothema.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News