default-image

Δες αν πήρες το «εισιτήριο» για σπουδές κοντά στο σπίτι σου

Ελλάδα
Δες αν πήρες το «εισιτήριο» για σπουδές κοντά στο σπίτι σου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αποτελέσματα για τις μετεγγραφές των φοιτητών που συνήθως περνούν μακριά από την πόλη τους και επιθυμούν να σπουδάσουν, για τον οποιονδήποτε λόγο, κοντά στον τόπο τους, ανακοινώθηκαν, βάζοντας τέλος στην αγωνία των φοιτητών.

Το ποσοστό των φοιτητών που πήραν το «εισιτήριο» για σπουδές δίπλα στο σπίτι τους, ανέρχεται, σύμφωνα με το alfavita.gr, στο 39,2%, ένα όχι μικρό ποσοστό, όχι όμως αρκετό να ικανοποιήσει τα νέα παιδιά που τελικά δεν τα κατάφεραν να πάρουν μετεγγραφή.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συνολικά, υποβλήθηκαν 14.251 αιτήσεις, από τις οποίες έγιναν δεκτές και εξετάστηκαν οι 13.921 (οι υπόλοιπες αιτήσεις υποβλήθηκαν από μη δικαιούχους μετεγγραφής) και οι επιτυχόντες ανέρχονται στους 5.463 (39,2%).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην ειδική εφαρμογή που βρίσκεται στον σύνδεσμο εδώ και συμπληρώνοντας τους κωδικούς με τους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους μπορούν να δουν τα αποτελέσματα.

Για όσους επιθυμούν να υποβάλουν ένσταση, οι σχετικές αιτήσεις ξεκίνησαν να υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.

Εξάλλου, για τους εισαχθέντες στην κατηγορία των ειδικών με ποσοστό θέσεων 5% και τους εισαχθέντες κυπριακής καταγωγής, που δεν έχουν υποβάλει αίτηση λόγω μη ολοκλήρωσης της εγγραφής τους, το υπουργείο ενημέρωσε ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφή μπορούν να υποβληθούν από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News